En tidligere Robinson-deltager blev torsdag dømt for at indsmugle bloddiamanter

Den 44-årige mand, der tidligere har deltaget i Robinson Ekspeditionen, blev torsdag i Københavns Byret dømt til at betale en bøde på 86.000 kroner for at have indsmuglet såkaldte bloddiamanter til Danmark. Det bekræfter hans forsvarer over for bt.dk.

Han blev i 2010 taget i tolden på vej ind i Danmark med 12 såkaldte bloddiamanter, som handles illegalt for at finansiere oprør og krige i lande Sierra Leone, Liberia, Angola og Den Demokratiske Republik Congo i Afrika.

Han blev sigtet efter straffelovens paragraf 110, der knytter sig til den EU-forordning, der drejer sig om at undgå misbrug af råstoffer. Han blev tilbage i 2010 varetægtsfængslet, men siden løsladt, og torsdag blev han så idømt en bødestraf, der lå noget under det, anklagemyndigheden havde krævet på 172.500 kroner.

Straffelovens paragraf 110 kunne give ham bødestraf og op til fire måneders fængsel, og under skærpende omstændigheder op til fire års fængsel.

Den tidligere reality-deltager har tidligere været bosat i Spanien, men var på vej fra Uganda til Danmark, da han i december 2010 blev stoppet i tolden med de ulovlige ædelstene.

Tidligere har f.eks. supermodellen Naomi Campbell indrømmet i en sag, at hun modtog bloddiamanter under et besøg i Afrika.

Den 44-årige familiefar deltog i Robinson Ekspeditionen for flere år siden. Dengang havde han sit eget håndværkerfirma og boede sammen med sin kone og sine to børn, der er i dag er i teenagealderen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.