Christina Finsens to døtre blev dræbt af deres fader i i 2005. Her bærer hun deres urner til gravstedet.
Christina Finsens to døtre blev dræbt af deres fader i i 2005. Her bærer hun deres urner til gravstedet. Foto: ERNST VAN NORDE

Tabet af Christina Finsens to-årige Victoria og syv-årige Simone vil aldrig kunne kompenseres

Men endnu mere hårdt og håbløst må det føles, når heller ikke det danske samfund mener, Christina Finsen på nogen måde er berettiget til en form for erstatning, efter at hendes eks-mand Michael Nielsen i et anfald af jalousi skar halsen over på deres to piger.

I dag til formiddag har Østre Landsret besluttet at omgøre byrettens dom i sagen. Ved Retten i Svendborg havde tre dommere oprindelig besluttet, at Christina Finsen er berettiget til at modtage erstatning fra Erstatningsnævnet.

Men Østre Landsrets 11. afdeling er altså nu kommet frem til den modsatte konklusion.

- Vi er orienteret om landsrettens dom, og jeg vil nu sammen med min klient gennemgå præmisserne for den. Derefter tager vi stilling til, om vi vil forsøge at indbringe sagen videre til behandling i Højesteret, siger Christina Finsens advokat Christian Dyrhauge-Klargaard til bt.dk.

familietragedie

De to frygtelige drab på Victoria og Simone skete i 2005 netop lige op til den søde juletid.

Michael Nielsen blev idømt 16 års fængsel for at have taget livet af sine egne børn.

Umiddelbart efter at have dræbt sit eget kød og blod, forsøgte den jaloux eksmand at begå selvmord og stod klar til at springe i Storebælts kolde bølger oppe fra broen, men modet svigtede ham.

Christina Finsens advokat Christian Dyrhauge-Klargaard siger til bt.dk, at hun i dag ikke ønsker at udtale sig om Østre Landsrets afvisning af, at hun er berettiget til erstatning.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.