Lyt til artiklen

Mand må bo i campingvogn, fordi han ikke kan få sin lejlighed i Randers tilbage, siger ny dom.

En østjysk mand må blive boende i sin campingvogn i en skov ved Hadsund, selvom han ejer en dejlig ejerlejlighed i den nordvestlige del af Randers.

Han har nemlig lejet lejligheden ud, og nu kan han ikke opsige lejeren.

Vestre Landsret har netop givet lejeren ret i, at lejemålet er et ganske almindeligt lejemål og derfor i princippet uopsigeligt.

Ejeren af lejligheden havde ellers sagt lejeren op, da han gerne selv ville flytte ind i sin egen lejlighed, men den går altså ikke.

For udlejeren havde glemt at få skrevet ind i lejekontrakten, at der var tale om en ejerlejlighed, ligesom han også havde forsømt at lave lejemålet tidsbestemt.

Hvis han havde gjort det, kunne han opsige lejemålet med henvisning til, at han selv ville bebo lejligheden.

Den østjyske mand købte ejerlejligheden efter en skilsmisse. Han boede der et par år, og fandt så en kæreste i Aarhus. De flyttede sammen, og han lejede lejligheden ud møbleret.

I begyndelsen af 2009 gik det nye forhold i stykker, og udlejeren ville gerne flytte hjem. Han flyttede ind i en lejet campingvogn og ventede på, at lejeren skulle flytte ud.

Men det skal han ikke, siger landsretten.

Som en krølle på sagen skal nævnes, at udlejeren skylder lejeren 76.000 kroner plus renter. Det er det beløb, som huslejenævnet mener, at lejeren har betalt for meget i husleje, varme og depositum.

Trods en dom fra byretten i december 2010 har udlejer ikke betalt pengene endnu.

Efter nederlaget skal udlejeren så også betale 30.750 kroner i sagsomkostninger til sin lejer.

/ritzau/