Den 20-årige tyske sejler, der mandag aften forsvandt ud for Ringkøbing, er blevet fundet, skriver Forsvaret på Twitter.

Den unge mand var sejlet ud i en laserjolle i Ringkøbing Fjord, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

»Aftalen var, at han skulle være tilbage klokken 19, men 20.35 får vi et opkald om, at han endnu ikke er kommet hjem,« siger vagtchef Carsten Hansen og tilføjer:

»Vi gør en masse tiltag. Det er jo et stort område, og der kan være mange kroge, han kan være i, så det er først og fremmest aktionen ude på fjorden, der bliver brugt krudt på.«

Midt- og Vestjyllands Politi har delt dette billede af den 20-årig mand, der eftersøges.
Midt- og Vestjyllands Politi har delt dette billede af den 20-årig mand, der eftersøges.
Vis mere

Tirsdag morgen oplyser Midt- og Vestjyllands Politi, at de endnu ikke har fået afhørt manden, der på nuværende tidspunkt ligger og kommer til kræfter på sygehuset.

»Han havde en tørdragt på, som holdte ham varm, og lå i vandet og vinkede, da helikopteren fandt ham,« fortæller vagtchefen.

Ifølge ham er det endnu ikke lykkedes at finde den jolle, manden sejlede ud i.

På trods af det timelange drama, er han i god behold.

Han forventes at blive afhørt senere i dag.

Både redningsbåde og to helikoptere blev taget i brug til eftersøgningen.

Midt- og Vestjyllands Politi eftersøgte manden med ovenstående billede med håbet om, at nogen havde set båden og havde oplysninger, der kunne hjælpe eftersøgningen.

»Han er måske faret vild på vandet og ved ikke, hvor han er,« lød det mandag aften fra Carsten Jensen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Vagthavende officer ved Forsvarets Opretionscenter, Claus Elberth, fortalte, at den tyske turist er en erfaren sejler.

Man har ikke tidligere oplevet, at han ikke er kommet tilbage.

»At det er ved at blive mørkt besværliggør selvfølgelig eftersøgningen rent visuelt, men fjorden er trods alt et afgrænset område, og den jolle, han er ombord, er hvid, så der er gode forudsætninger for at finde ham, og vi har håbet i behold,« udtalte Claus Elberth.

Det var ikke muligt for de pårørende eller politiet at komme i kontakt med manden telefonisk, da han var forsvundet i vandet.