Torsdag ved Frederiksberg Rådhus blev der begået et gaderøveri mod en 93-årig gangbesværet kvinde. Der er tale om to kvinder, men på billederne ses kun den ene.
Torsdag ved Frederiksberg Rådhus blev der begået et gaderøveri mod en 93-årig gangbesværet kvinde. Der er tale om to kvinder, men på billederne ses kun den ene.

Høj alder og gangbesvær er ingen beskyttelse mod overfald og røveri.

Det måtte en 93-årig kvinde på Frederiksberg sande, da hun 2. oktober blev frarøvet 5.000 kroner, som hun forinden havde hævet i en bank på Falkoner Alle. Videooptagelser fra banken viser to kvinder i 30-40-års-alderen, der udviser mere end almindelig interesse for den ældre kvinde og som følger efter hende ud fra banken.

Da kvinden efterfølgende stiger på en bus, er de to kvinder, der beskrives som østeuropæere, i hælene på den 93-årige. I bussen stiller de sig tæt op ad den 93-årige kvinde og forsøger med et trick - der blandt omfatter et stort tørklæde - at komme i lommerne på kvinden. Tricktyveriet mislykkes imidlertid, og ved Frederiksberg Rådhus, hvor kvinden stiger af bussen, følger de to efter. Efter at være stået af, satte kvinden sig og ventede på en ny bus i et læskur, og her slår de to udenlandsk udseende kvinder så til igen.

Først forsøger de at aflede kvindens opmærksomhed ved at holde et kort op foran hende for atter at komme i hendes lommer. Da det tilsyneladende ikke lykkedes, udvikler episoden sig til et decideret røveri. De to kvinder holder her den 93-årige i et fast greb op mod busskurets glasparti, hvorefter de stjæler de kontanter, som den 93-årige har hævet i banken. Politiet har nu udsendt en efterlysning af de to gerningskvinder. Ifølge den er de i alderen 30-40 år, den ene kraftig med mørkt skulderlangt hår, den anden almindelig af bygning med mørkt hår sat op i en knold.

Hos politiet lægger man ikke skjul på forargelsen over, hvad en ældre dame i dag kan blive udsat for, når hun bevæger sig ud:

»Det er forkasteligt, at de to kvinder målrettet er gået efter en ældre gangbesværet kvinde på 93 år,« siger politiassistent Michael Evan Rasmussen fra tyveri- og røveriafsnittet hos Københavns Politi.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.