En bunke tøj fik politiet til at lede efter en person i vandet, inden et borgertip afblæste eftersøgningen.

Politiet har mandag aften indstillet en eftersøgning efter det, der indledningsvist lignede en sag om en person, der var forsvundet i vandet ved Stege på Møn.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiet satte tidligere mandag aften en eftersøgning i gang, da man på stranden ved Langelinie i Stege fandt en skjorte, bukser, underbukser og en astmaspray.

På grund af fundet blev en redningshelikopter og flere både sendt ud for at søge efter tøjets ejermand, som politiet frygtede kunne være gået ud i vandet.

Men i forbindelse med at politiet bad om hjælp fra offentligheden, kom det frem, at tøjet havde ligget på stranden siden søndag.

- I anledning af et tweet, som min kollega sendte ud om eftersøgningen, ringede flere borgere til vores servicecenter for at oplyse, at tøjet også lå på stranden i går, siger vagtchef Joy Haensel natten til tirsdag.

- Derfor har vi ikke nogen formodning om, at der mangler nogen i vandet. Og vi har heller ikke nogen savnede på nuværende tidspunkt, tilføjer hun.

På grund af de nye oplysninger har politiet besluttet ikke at genoptage eftersøgningen.

Ifølge Joy Haensel bliver sagen betragtet som afsluttet.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efterlyser dog stadig tøjets ejermand eller andre personer, der måtte kende til de efterladte effekter.

/ritzau/