Politiet har fundet en mistænkelig pakke på Københavns Hovedbanegård, hvor dele nu er spærret af. Det lammer hele togtrafikken. Politiet frygter, at pakken kan være en bombe.
Politiet har fundet en mistænkelig pakke på Københavns Hovedbanegård, hvor dele nu er spærret af. Det lammer hele togtrafikken. Politiet frygter, at pakken kan være en bombe. Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Københavns Hovedbanegård blev onsdag eftermiddag spærret og al togdrift indstillet på grund af fundet af en mistænkelig pakke. Pakken viser sig nu at have et ganske ufarligt indhold.

- Vi har netop fået åbnet pakken, og det viser sig, at den indeholder et bilbatteri og nogle viskerblade. Vi er lettede og meget tilfredse med, at det kun var det, der var i den, men det er da ærgerligt med alle de forsinkelser, der har været. Men vi tager simpelthen ikke nogen chancer, siger politikommissær Lars-Christian Borg fra Københavns Politi til Berlingske Nyhedsbureau.

DSB oplyser klokken 15.30, at spærringen af Københavns Hovedbanegård er ophævet, og at togene igen kan køre til og fra København. Dog må der påregnes aflysninger og forsinkelser resten af eftermiddagen på Sjælland.

VED DU NOGET? TIP BT PÅ 1929@bt.dk

S-togs nedbrud

Bombeeksperter fra Hærens ammunitionstjeneste (EOD) har været på stedet for at undersøge den mystiske pakke, der blev fundet i et tog.

Københavns Politi fik onsdag klokken 12.42 en anmeldelse om, at der var en mistænkelig pakke i et tog til Sverige.

To personer, en kvinde og en mand, var ifølge Københavns Politi set stige på toget til Sverige, men kort efter steg de af, inden toget kørte. Kvinden skulle ifølge politiet have spurgt manden: »Er pakken anbragt korrekt?«. Derudover skulle hun efter sigende have svedt og virket meget anspændt.

- Det er vidner, der har overhørt samtalen mellem manden og kvinden. Vi har også et billede af de to, og vi er ved at undersøge, om vi kender dem. Men lige nu aner vi ikke, hvem de er, siger Lars-Christian Borg.

Han fortæller, at politiet fortsætter efterforskningen, og at de efterlyser vidner, der kan have set de to personer. Eventuelle vidner bedes rette henvendelse til Københavns Politi på telefon 114, lyder opfordringen fra Lars-Christian Borg.

Følg fjerntogstrafikken HER, s-togstrafikken HER og kystbanen HER

Hovedbanegården

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.