Det har på flere måder været en varm sommer. Gentagne gange har der været vold og ballade i tyske friluftsbade, og det i en sådan grad, at der kræves drastiske midler taget i brug.

Problemerne er så massive, at forbundet for bademestre i Tyskland kræver fast tilstedeværelse af politiet i de friluftsbade, der har været hårdest ramt.

Det siger forbundets præsident, Peter Harzheim, til Neue Osnabrücker Zeitung. Her mener bademesterpræsidenten, at problemerne har rod i en machokultur, der ikke underordner sig regler.

Forbundskansler, Olaf Scholz (SPD), har udtalt, at han også gerne ser politiet tilstede i de ramte friluftsbade.

Gennem de seneste måneder har tyske medier beskrevet, hvordan balladen især har ramt friluftsbade, der ligger i indvandrertunge områder, skriver de tyske medier.

Småting som vandpjaskeri har ført til masseslagsmål. Dertil kommer grove chikanerier af kvinder og LGBTQ-miljøet, fortæller en bademester til Bild.

Også bademestrene er blevet mål for både trusler og vold. I Berlin er det særligt friluftsbadet Columbiabad, der har været ramt af episoder. Badet ligger i Neukölln, og her har det været voldsomt med slagsmål.

Samtidig har personalet på samme friluftsbad været så voldsomt presset af trusler, at det har medført sygemeldinger i en sådan grad, at badet måtte lukke i en periode.

Problemerne finder ikke kun sted i Berlin. Også friluftsbade i andre tyske byer har været ramt. 

Sidst i juni kastede mindst 40 mænd sig ud i et større masseslagsmål i Mannheim og måtte ryddes af politiet.

I et friluftsbad ved Stuttgart har der været tilfælde af seksuelle krænkelser og overgreb, fortæller regionalmediet swr.de.

Episoderne har nu medført, at blandt andet Columbiabadet har indført, at gæster skal vise legitimation ved indgangen.

Hør her, hvordan danske bandefolk angiveligt blev hyret til at begå lejemord i Portugal: