Lyt til artiklen

Politiet vil gerne i kontakt med den traktorfører og den bilist, der kørte foran et centralt vidne, som muligvis har set Emilie Mengs drabsmand.

Politiet har fået 25 nye henvendelser i sagen om den dræbte teenager, Emilie Meng, siden politiet onsdag offentliggjorde nye oplysninger om et vidne.

»Vi modtager henvendelser drypvis, og der vil formentlig komme flere i løbet af dagen. Vi begynder i dag at gennemgå de vidnehenvendelser, vi har fået,« siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen.

Emilie Meng forsvandt 10. juli 2016 klokken 04:00, efter at have taget afsked med sine veninder på Korsør Station. 24. december 2016 blev hendes lig fundet i et vandhul ved Regnemarks Bakke nær Borup.

Onsdag fortalte Sydsjælland- og Lollandfalsters Politi offentligheden om et nyt vidne, som muligvis har set gerningsmanden. Kvinden har fortalt politiet, at hun 10. juli klokken 07:30 så en mindre eller mellemstor lys bil, der var parkeret ved Regnemarks Bakke og havde bagklappen åben. Ved siden af bilen stod en mand, der så ud som om, han løftede noget tungt.

Nyt vidne i Emilie Meng-sag så mand med åbent bagagerum Vidne har set en bil, som matcher beskrivelse af den bil, der måske kan knyttets til Emilie Mengs drab. Arkivfoto: Hvem dræbte Emilie Meng. Rute pix 01.. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017)
Nyt vidne i Emilie Meng-sag så mand med åbent bagagerum Vidne har set en bil, som matcher beskrivelse af den bil, der måske kan knyttets til Emilie Mengs drab. Arkivfoto: Hvem dræbte Emilie Meng. Rute pix 01.. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017) Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Kvinden har også fortalt, at hun kørte langsomt, fordi hun kørte bag en traktor. Bagved traktoren kørte også en anden bil, og netop de to personer, vil politiet meget gerne i kontakt med.

»Vi vil meget gerne i kontakt med traktorføreren og den anden bililst. Vi har ikke yderligere oplysninger om traktoren. Det kan være en landmand, men det kan også være en skovarbejder eller en der laver have eller andet.« siger Søren Ravn-Nielsen.

Han forklarer, at alle der har - eller kan have - befundet sig omkring Vestre Ringvej ved Borup mellem klokken 7 og klokken 9 om morgenen 10. juli 2016 betragtes som vidner i Emilie Meng-sagen. Også selvom de ikke har set noget.

»Alle der har været i området er vigtige vidner, fordi de kan bidrage til at skabe det samlede billede af trafikken i området. Indirekte kan man godt være et vigtigt vidne, selvom man ikke har set noget,« siger Søren Ravn-Nielsen.

Politiet mener, at det er en hvid Hyundai i30 som denne der kan ses på et overvågningsbillede fra Korsør Station den morgen, Emilie Meng forsvandt.
Politiet mener, at det er en hvid Hyundai i30 som denne der kan ses på et overvågningsbillede fra Korsør Station den morgen, Emilie Meng forsvandt. Foto: Politiet
Vis mere

Det kvindelige vidne henvendte sig, efter politiet i juli frigav oplysninger om en hvid bil - formentlig en Hyundai i30 - der er blevet filmet af et overvågningskamera på Korsør Station. Politiet har siden brugt store kræfter på at validere kvindens vidneudsagn.

Bilen blev filmet af overvågningskameraet klokken 04:07. Hvis vidnet vitterligt har set Emilie Mengs morder, efterlader det et tidsrum på tre timer og 23 minutter fra bilen forlader Korsør Station til den angiveligt bliver set ved Regnemarks Bakke. Det tager omkring 45 minutter at køre afstanden på motorvej med almindelig hastighed.