En mand blev anholdt på Fyn torsdag aften, da han begik ét hjemmerøveri. Forinden havde han forsøgt at begå et andet hjemmerøveri.
En mand blev anholdt på Fyn torsdag aften, da han begik ét hjemmerøveri. Forinden havde han forsøgt at begå et andet hjemmerøveri. Foto: Annelene Petersen

En hjemmerøver havde mildt sagt ikke heldet med sig, da han torsdag aften forsøgte at begå to hjemmerøverier på Fyn. Han blev nemlig fanget på fersk gerning.

De to hjemmerøverier fandt begge sted i den Østfynske by Ullerslev. Først blev et ægtepar i et hus på Rødkærsgyden forstyrret midt i aftensmaden, da det kort før klokken 19 bankede på døren. Ægteparret blev dog overrasket over den uventede gæst, og kiggede forsigtigt ud. Manden fra ægteparret åbnede hoveddøren lidt på klem, og da han så, at en mand med et gevær stod ude foran, smækkede han døren i.

- Så løb de op ovenpå og gemte sig, og alarmerede politiet, fortæller vagtchef Hans Frederiksen fra Fyns Politi.

Politiet sendte en patrulje til stedet, og kort efter blev der fundet to jagtgeværer i en grøft tæt ved ægteparrets hus.

Men her stopper historien ikke. For mens politiet gennemtrævlede de nærliggende villahaver i et forsøg på at finde røveren, tog sagen en overraskende drejning.

- Vi vil underrette en ældre, døv kvinde om, at politiet gennemsøger området, så hun ikke bliver forskrækket, men mens vi står udenfor hendes hus, så kommer hendes hjemmehjælper pludselig løbende ud og fortæller, at gerningsmanden er inde hos den ældre kvinde, fortæller vagtchefen.

- Og kort efter løber gerningsmanden ud lige i favnen på politiet - og der blev han selvfølgelig taget til fange, fortsætter vagtchefen.

Gerningsmanden havde knust en rude i en dør for at tiltvinge sig adgang til den ældre kvindes dør. Derefter forsøgte han at stjæle kvindens medicin, men den ældre kvinde ville ikke lade ham få det. Ifølge politiet skubbede gerningsmanden derfor til den ældre kvinde, og midt i tumulten lykkedes tilsyneladende hjemmehjælperen at løbe ud af huset.

Gerningsmanden efterlod en skarpladt riffel hos den ældre dame, og politiet er sikre på, at den anholdte er den samme gerningsmand, som også forsøgte at begå røveri mod ægteparret tidligere på aftenen.

- Det er den samme gerningsmand, det ved vi. Han har delvist indrømmet, og han er genkendt, siger vagtchefen.

Den anholdte er en 33-årig mand fra Odense, og han vil i løbet af fredagen bliver fremstillet i grundlovsforhør.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.