Lyt til artiklen

En 20-årig mand blev kort før jul dømt til behandling på en psykiatrisk afdeling.

Det sker, efter han i maj havde et yderst voldsomt sammenstød med flere pædagoger på bostedet Platangården i Vordingborg, hvor han boede.

Det skriver SN.dk.

Først skød den dengang 18-årige mand efter en kvindelig pædagog med en hardball-pistol. 13 gange fyrede han af, og han ramte hende i både tinding og låret.

Tre andre pædagoger forsøgte at dæmpe ham, men det lykkedes langt fra. I stedet greb han en kniv og gik frem imod en af pædagogerne, mens han fremsatte flere dødstrusler.

Selvom der altså var flere vidner i sagen, nægtede manden sig skyldig foran dommeren.

Men lige lidt hjalp det, og han blev kendt skyldig i alle forhold med undtagelse af besiddelse af en kniv med en klinge på mere end 12 centimeter.

Det skyldtes, at det ikke var den 20-åriges kniv, men derimod en køkkenkniv, han havde grebet i øjeblikket. Retten fandt det heller ikke bevist, at han gik frem imod pædagogerne med kniven i hånden.

»Han fik en foranstaltningsdom uden længste tid. Om han skal indlægges eller bo et andet sted og modtage behandling på en psykiatrisk afdeling, skal en overlæge afgøre sammen med Kriminalforsorgen,« siger anklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Iben Grønbæk til mediet.