Foto: Anders Knudsen

Nok er nok. Nu må transportministeren på banen, sådan lyder det fra Jørn Dohrmann, Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet.

Kritikken kommer efter endnu en sag i rækken om alkoholpåvirkede østeuropæske lastbilchauffører, dukkede op onsdag. Her var en alkoholpåvirket chauffør med en promille på hele 1,77 bag rattet skyld i nyt drama på de danske veje.

- Først og fremmest så mener jeg, at det transportministeren nu må på banen og konkret forklare, hvordan han har tænkt sig at løse det her. Problemet er fælles for hele Europa. Jeg savner handling fra transportministeren, lyder det Jørn Dohrmann, der mener, at transportminister Magnus Heunicke (S) bør tage initiativ til at samle både de danske partier og kollegerne i EU.

Og den 45-årige EU-parlamentariker vil starte med at intensivere omkostningerne for både chaufførerne og vognmændene, som udbetaler løn, når en lastbil stoppes med en alkoholpåvirket person bag rattet:

- Det bliver jo ved med at vrimle med væltede lastbiler og fulde chauffører på de danske veje. Kan vi ikke blive enige om, at vi konfiskerer lastbilerne samt lasten? Præcis som vi gør, når det drejer sig om alkoholpåvirkning i almindelige personbiler, der har været til fare for andre i trafikken.  Og fare er jo netop, hvad lastbilerne udgør.

- Det er et vidunder, at der ikke er nogen, der kører ind i en lastbil, der vælter over i modsatte spor. Mærkeligt nok reagerer man først fra ministerens side, når der ligger lig på bordet. Det er uacceptabelt, at der ikke handles før, lyder den skarpe kritik fra Dansk Folkeparti i Europaparlamentet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.