Roskilde Banks ledelse og revision skal ikke betale en milliard kroner i erstatning til Finansiel Stabilitet.

Østre Landsret finder ikke, at den tidligere ledelse og revision i Roskilde Bank er ansvarlige for de tab, banken led, da den kollapsede under finanskrisen.

Dermed går blandt andre tidligere bankdirektør Niels Valentin Hansen og bestyrelsesformand Peter Müller fri.

Sagen om Roskilde Bank udløber af dens spektakulære krak i 2008. Efter en aggressiv vækst op til finanskrisen faldt banken fra hinanden og efterlod aktionærer og ikke mindst statens skraldeselskab, Finansiel Stabilitet, med enorme tab.

Niels Valentin Hansen blev som tidligere mangeårig bankdirektør af mange anset for at være hovedårsagen til de enorme tab. Bestyrelsen blev opfattet som for svag til stoppe ham.

Han, to bankdirektører, den tidligere bestyrelse for Roskilde Bank og revisionsselskabet Ernst & Young var sagsøgt for en rund milliard plus renter i erstatning af netop Finansiel Stabilitet, der overtog banken efter krakket.

Niels Valentin Hansen og den tidligere ledelse var anklaget for at have svigtet i långivningen ved at have sat gang i voldsom vækst, for ikke have haft en god nok styr på udlånet og for ikke at have fulgt Finanstilsynets advarsler.