Lyt til artiklen

Tidligere på morgenen efterlyste politiet vidner til tre forskellige hændelser i Sønderborg, der kunne have forbindelse til hinanden.

Nu er seks personer blevet anholdt i sagerne.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse:

»Syd- og Sønderjyllands Politi ser meget alvorligt på hændelserne og vil samtidig gerne fremhæve, at hændelserne ikke har været rettet mod borgerne i almindelighed. Der har været tale om en konflikt i det kriminelle miljø i Sønderborg,« siger politiinspektør Henrik Thrane Jensen.

Helt konkret har politikredsen efterforsket en sag om en skudhændelse, hvor en 21-årig mand søndag aften blev ramt – og to sager om brande, der kort efter fandt sted søndag aften og natten til mandag.

»Syd- og Sønderjyllands Politi gennemførte tidligt mandag morgen en koordineret anholdelsesaktion, hvor der i alt blev anholdt seks personer på to forskellige adresser i Sønderborg by,« oplyser politiet.

Anholdelserne skete uden dramatik, og politiet er fortsat til stede på gerningsstederne, lyder det.

Hele sagen udsprang af en hændelse, hvor en 21-årig mand blev ramt af skud i Store Rådhusgade i byen.

Den unge mand blev efterfølgende indlagt på sygehuset, og han blev kort før midnat meldt uden for livsfare.

De efterfølgende timer opstod der to brande i byen:

Den første brand fik politiet en anmeldelse om klokken 2.30. Der var tale om en brand i et køretøj på en parkeringsplads på Nørager 6, og der opstod omfattende skader på bilen.

Den anden brand modtog politiet en anmeldelse om klokken 2.39. I det tilfælde var der tale om en mindre brand på en restaurant på Kærvej i Sønderborg. Den blev hurtigt slukket af en patrulje, der ankom til stedet.

I pressemeddelelsen oplyser politiet, at man er interesseret i videoovervågning, som borgere eller virksomheder i nærheden af hændelserne kan ligge inde med – og i billeder og videoer, som vidner kan have optaget.

Hvis du har oplysninger i sagen, beder politiet om, at du ringer på 114 – eller møder op ved den mobile politistation, der mandag klokken 9-12 er til stede ved Jernbanegade/Perlegade i Sønderborg og klokken 13-15 på Rådhustorvet i byen.

B.T. følger sagen.