Københavns Vestegns Politi har ikke mange spor at gå efter i sagen om stenkast fra en motorvejsbro i Rødovre, og nu håber man derfor, at DNA-beviser kan hjælpe efterforskningen på vej.

Den seneste uge er der flere steder i Danmark blevet kastet sten fra motorvejsbroer og ned på kørebanen.

Senest torsdag, hvor der i to tilfælde blev kastet sten fra en motorvejsbro på Sydmotorvejen ved Køge, ligesom der også blev kastet sten fra en bro på Hillerødmotorvejen. Og også i Rødovre så en billist torsdag, hvordan der blev kastet med sten mod kørebanen fra en bro over Avedøre Havnevej.

I sidstnævnte tilfælde har en borger fortalt Københavns Vestegns Politi, at vedkommende har set to mørkklædte personer stå på en bro over Avedøre Havnevej i Rødovre og kaste med sten mod kørebanen.

Ingen personer kom til skade i forbindelse med stenkastet, men politiet har efterfølgende fundet flere sten i knytnævestørrelse. Sten, man nu har besluttet at undersøge for eventuelle DNA-spor for at komme videre med efterforskningen.

Det skrev politiet på Twitter fredag.

Vagtchef ved Københavns Vestegns Politi oplyser, at man regner med at have svar på prøverne inden for cirka en uge, og forhåbentlig kan det bringe efterforskningen af en ellers svær sag videre.

Indtil videre er det eneste spor i sagen ellers de to mørkklædte personer, der er set på broen, men politiet håber meget på, at flere vidner vil henvende sig.

»Det er svært at komme det meget nærmere, så vi håber selvfølgelig, at nogen gennemgår deres hukommelse og finder ud af, at de kan hjælpe os med oplysninger,« siger vagtchef Thomas Christensen.

Fatalt stenkast kostede kvinde livet

Det første stenkast, i den lange række af skræmmende hændelser, skete natten til søndag. Her kom en tysk familie kørende på E20 på Fyn, da deres bil blev ramt af en betonflise, der blev kastet fra en motorvejsbro.

Stenkastet kostede en 33-årig tysk kvinde livet, mens hendes kæreste, en 36-årig mand blev alvorligt kvæstet og er ifølge de seneste oplysninger fra politiet stadig i koma. Parrets søn på fem år slap uden store skrammer og er nu med familie i Tyskland.

Bredt sig til hele landet

Siden stenkastet på Fyn er flere steder i landet blevet ramt af samme fænomen. Natten til mandag oplevede en vagt fra Vejdirektoratet, at der blev kastet sten mod hans bil, da han kørte på Silkeborgmotorvejen - her efterlyste politiet efterfølgende seks unge på 16 år.

Siden har der været stenkast på Sydmotorvejen ved Køge, på Hillerødmotorvejen og ved Avedøre Havnevej i Rødovre.