Et større antal dåser med tørshampoo er fundet i et rækkehus i Helsinge, hvor en eksplosion fandt sted torsdag aften.

Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse. 

Her kom en pige på ti år, tre piger på 12 år og en kvinde på 44 år alvorligt til skade:

»Flere af dem meget alvorligt,« lyder det fra politiet.

Vicepolitiinspektør ved Nordsjællands Politi Anne Alsøe oplyser i pressemeddelelsen, at dåserne formentlig er årsag til eksplosionen og den efterfølgende brand.

»Der er fundet et større antal dåser tørshampoo på stedet, og vi arbejder derfor ud fra en teori om, at det er uforsigtig omgang med disse i kombination med brug af lightere, som har forårsaget branden,« siger hun og tilføjer:

»Vi kan dog først sige noget endeligt om årsagen til branden, når vi har resultaterne af de tekniske undersøgelser, og også har haft mulighed for at afhøre de implicerede. Resultatet af dette, vil tidligst foreligge i næste uge.«

Anne Alsøe retter samtidig en stor tak til den 43-årige mand, som anmeldte sagen og også sørgede for at redde pigerne og kvinden ud af lejligheden.

»Der er udvist ualmindelig stor handlekraft, og der er ingen tvivl om, at det kunne være gået meget værre for de implicerede, hvis han ikke havde reageret så resolut,« siger vicepolitiinspektøren.

Den 43-årige mand måtte også på hospitalet til behandling for de skader, som han pådrog sig, da han hjalp børnene og kvinden ud af boligen.

Af hensyn til tavshedspligten kan Nordsjællands Politi ikke give yderligere oplysninger om de tilskadekomnes tilstand, lyder det.

Politikredsen er fortsat i gang med at undersøge omstændighederne ved eksplosionsbranden, som opstod på førstesalen i rækkehuset i Nygade i Helsinge kort før klokken 19.30 torsdag aften.