Der ligger en tung dyne af chok over det ellers så fredelige villakvarter omkring Pelargonievej 7 på Frederiksberg ved Købenavn

Kort før middag tirsdag forsøgte en ukendt gerningsmand at dræbe islamkritikeren Lars Hedegaard ved hans hjem, og det lille lokalsamfund er rystet over, at en eventuel terrorhandling mod formanden for Trykkefrihedsselskabet er rykket så tæt på.

- Det er vildt ubehageligt. Folk panikkede helt, fortæller Lone Bang til BT, som arbejder i en bygning lige ved siden af Lars Hedegaards lejlighedskompleks.

Naboerne er vant til at se den kendte debattør færdes i kvarteret, og Egon Hovgaard taler ofte med Lars Hedegaard, når de mødes på gaden.

- Jeg kender ham godt. Vi er begge to historikere, så vi færdes i de samme kredse. Hans holdninger er jo lidt ekstreme, men det retfærdiggør jo ikke, at nogen forsøger at skyde ham, siger han og understreger, at Hedegaard ellers er en ganske almindelig flink mand.

Beboerne har svært ved at fatte, at et attentat kunne finde sted i et så fredeligt kvarter.

- Her bor jo unge familier med børn og pensionister, så jeg har aldrig tænkt i de baner, at det kunne ske her. Nu er det virkelig rykket tæt på, siger en tydeligt mærket Kirstine Vangsgaard, der bor på Pelargonievej.

Lars Hedegaard er uskadt efter angrebet, da kuglen ikke ramte ham. Gerningsmanden flygtede mod Søndermarken og Zoologisk Have, men er stadig ikke blevet pågrebet.