Selv om vi i Danmark har ytringsfrihed, er det ulovligt offentligt at true, håne eller nedværdige en gruppe af personer på grund af eksempelvis hudfarve, tro eller seksuel orientering. Det står skrevet sort på hvidt i straffelovens paragraf 266b, som også bliver kaldt racismeparagraffen eller diskriminationsparagraffen. En paragraf, som Tulle Krøyer fra Mariager nu vil forsøge at gøre brug af. Det skriver Randers Amtsavis.

»Jeg har gjort politiet opmærksom på en debat, der de seneste dage har kørt på Facebook, hvor homoseksuelle blandt andet sammenlignes med mordere. Det har jeg gjort for at få politiet til at vurdere, om der kan rejses en sigtelse ud fra diskriminationsparagraffen,« fortæller hun og fortsætter:

»Jeg mener nemlig, at vi er nødt til at tage stilling til, hvad vi kan tillade os på de sociale medier. Hvor meget tillader vi at mobbe hinanden online, og er det virkelig okay, at man med biblen i hånden kan fordømme vores måde at leve på?«

Den debat, Tulle Krøyer henviser til, blev 24. oktober startet af David Jakobsen, der er lærer på Mariager Højskole og tilknyttet Aalborg Universitet som gæsteforsker.

Debatten på det sociale medie startede med, at David Jakobsen på sin profil lavede en opdatering med teksten »Det er Guds design og det Jesus bekræfter. En mand forlader sin mor og far for at binde sig til sin hustru. Og de to bliver et kød« samt et billede med illustrationen af en mand og en kvinde, der bliver gift under overskriften »God’s design for marriage«.

Siden da har debatten taget fart, og kristne såvel som ateister har udtrykt deres syn på homoseksuelle og det, at to mænd eller to kvinder vælger at starte et liv sammen.

Det er flere af disse kommentarer, der nu har fået Tulle Krøyer op ad stolen. Her bliver homoseksuelle nemlig beskrevet som værende besat af dæmoner, som værende fristet af djævels bedrag, deres livsstil bliver koblet til den synd det, ifølge biblen, er at slå ihjel eller voldtage et andet menneske, ligesom en debattør slår fast, at »ingen er født homoseksuelle, ligesom ingen er født til at være tyv, alkoholiker eller narkoman.« Udtalelser, som dog ikke kommer fra David Jakobsen, der primært ytrer sin holdning om, at et ægteskab bør være mellem en mand og en kvinde.

Læs mere hos Randers Amtsavis: Forfulgt familie chokeret over medieinteresse

At debatten er endt hos politiet, tager David Jakobsen med ro.

»Jeg har ikke skrevet noget i den tråd, jeg ikke kan stå inde for, og jeg er ikke ansvarlig for andres udsagn. Jeg har ikke skrevet noget, der er ærekrænkende. Tværtimod har jeg flere gange forsøgt at få debatten tilbage på sporet,« forklarer han og understreger, at han, ligesom Tulle Krøyer, er rystet over kommentarerne om, at homoseksuelle er besat af dæmoner og kan sættes i bås med blandt andre mordere:

»Det er rystende, at nogen kan sige sådan noget. Det er grotesk, og jeg er på ingen måder enig,« understreger David Jakobsen og fortsætter:

»Det er kommet meget bag på mig, at debatten udviklede sig i den retning. Det var ikke min tanke, at der skulle diskuteres homoseksualitet, og flere steder undervejs i diskussionen gjorde jeg derfor opmærksom på, at den var gået af sporet.«

David Jakobsen har desuden lukket debatten på sin facebookprofil, så der ikke længere kan kommenteres deri.

Amtsavisen forsøgte mandag at blive bekendt med politiets syn på sagen, men det lykkedes ikke.

Læs mere hos Randers Amtsavis: Forfulgt familie chokeret over medieinteresse