I højre side under den gravide mave, modtog Joana Dervishi flere spark. Hun har uforklarlige blødninger og er bange for, at barnet er blevet skadet af overfaldet.
I højre side under den gravide mave, modtog Joana Dervishi flere spark. Hun har uforklarlige blødninger og er bange for, at barnet er blevet skadet af overfaldet. Foto: Nils Meilvang
Onsdag eftermiddag blev 42-årige Joana Dervishi brutalt slået ned og lammet med peberspray. Den højgravide mave modtog flere spark og slag, så det var med lettelse, at den vordende mor, der er i 7. mdr.  kunne lytte til barnets hjerteslag for første gang efter overfaldet. Alligevel frygter hun, at det lille liv har taget skade.

- Jeg kalder barnet for mit mirakel-barn. Jeg troede ikke, jeg kunne få flere børn efter min 10-årige datter, så det var en velsignelse fra Gud, da jeg blev gravid, fortæller Joana Dervishi til BT fra sin seng på Rigshospitalet.

Eftersøgte

Hun har ikke sovet meget efter overfaldet. Kun få centimeter fra den store babybule har hun et stort blåsort mærke efter kraftige spark. Og selvom hun har hørt hjertelyd er hun bekymret for sit barn tilstand. Smerter , bekymringer og savn til familien holder hende vågen, men af hensyn til det ufødte barn tør hun ikke tage sovepiller eller smertestillende medicin.

- Der var ingen bevægelse derinde i lang tid efter overfaldet. Jeg er bange for, at der er sket noget - og at barnet kan mærke mit chok og min smerte, siger Joana Dervishi, der også har haft uforklarlige blødninger. Derfor venter hun nu på at blive tilset af en kirurg.

Mistænkte og Joana

Hun havde netop været i banken for at veksle 20.000 kroner til sin mors nært forestående rejse og hæve 10.000 til sig selv, så hun kunne købe de sidste ting til barnet på udsalg, da hun blev overfaldet af de to unge mænd, som både slog og sparkede hende på hele kroppen og i hovedet

- De overfaldt mig bagfra. Først mærkede jeg sparket, og så fik jeg peberspray i ansigtet. Det brændte, og det føltes som, min venstre side blev lammet, fortæller Joana Dervishi, der skreg til mændene, at hun var gravid, og at de skulle lade barnet være. Imens lå hun og forsøgte panisk at skærme for maven med armene, mens slagene regnede ned over hende, i hvad der for hende føltes som syv minutter.

Mistænkte og Joana

Heldigvis var hendes nabo netop kommet hjem fra arbejde, og da han hørte skrigene fra gaden løb han ud for at redde den skrækslagne kvinde. Overfaldsmændene stak i løb, og det lykkedes ham ikke at indhente dem. Alligevel er Joana Dervishi dybt taknemmelig for naboens hjælp.

- Jeg kan ikke takke ham nok. Var det ikke for ham, havde jeg måske ikke været i live. Jeg følte, at de lige så godt kunne have stukket mig ned. Jeg troede, jeg skulle dø. At både mig og mit barn skulle dø, siger hun.

'Jeg skreg, men ingen reagerede'

Klokken havde netop passeret halv fem, da Joana Dervishi blev overfaldet og frarøvet sin taske med alle sine ting. Hun mener, der burde have været folk i de tæt bebyggede boligområde, og derfor forstår hun ikke, at ingen reagerede på hendes paniske skrig.

- Der ligger fritidshjem lige i nærheden. Og der er rækkehuse i stueplan med haver ud til stien, som jeg blev overfaldet på. Nogen må være kommet hjem fra arbejde og have hørt mig skrige, siger Joana Dervishi, der godt kan forstå, hvis nogen har været bange for at bryde ind og hjælpe. Men så mener hun, de burde have ringet til politiet.

Hun er nu bange for at lade sin 10-årige datter gå alene i området ved Kærskiftevej tæt ved Vigerslev Allé St., som hun ellers hele tiden har betragtet som fredeligt.

Eftersøgte

- Og nu har de også min taske med telefon, adresse og nøgler til mit hjem. Hvis de tror, jeg er rig, fordi jeg havde så mange penge på mig, kan de måske finde på at komme igen, siger hun bekymret.

Politiet har udsendt billeder af fire mistænkte mænd, der beskrives som udlændinge (’østeuropæisk/indisk’), 20-25 år, 185 centimeter høje og tynde af bygning med kort sort hår og mørke jakker.

Siden har politiet fået flere henvendelser, som de reagerer på, men i øjeblikket er der intet gennembrud i sagen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.