Mens Gullestrup-manden i går kunne ånde lettet op, idet hans betingede udvisning ikke får lov at blive prøvet for Højesteret, som anklagemyndighed havde ønsket, så møder et af hans ofre anderledes modstand i det danske retssystem.

Den 22. oktober er det to år siden, at Desirée Klein - som 17-årig - blev brutalt voldtaget af Gullestrup-manden i en kælderskakt i Herning. To år siden, at hendes liv begyndte at gå ned ad bakke med droppede uddannelser og gæld til følge, efter hendes uhyggelig møde med den 18-årige Ahmed Omar Mohamed, der senere voldtog en bare 10-årig pige i et buskads udenfor Herning.

Læs også: Derfor blev han ikke udvist: Reddet af eksamen

Men selvom Ahmed Omar Mohamed allerede 2. december 2011 erkendte sine ugerninger og derfor 30. august 2012 blev dømt i byretten, så har Desirée Klein, der siden er droppet ud efter flere uddannelser og stiftet gæld som følge af bl.a. psykologregninger efter episoden, så har den unge kvinde ikke set en krone af de 44.000 kroner som byretten tilkendte hende.

- Jeg ved ikke, hvorfor jeg ikke har fået dem endnu. Seneste melding er, at de stadig behandler den inde i Erstatningsnævnet, siger pigen, der i dag er i aktivering som pædagogmedhjælper i en børnehave.

Hos Erstatningsnævnet må sekretariatschef Ditte Nørgaard ikke kommentere den konkrete sag, men siger, at det ikke kan passe, hvis det er 13 måneder siden, det blev afgjort, at hun skulle have pengene.

Læs også: Dombog afslører: Så uenige var dommerne om udvisning af somalier

- Normalt er det sådan, at advokaten beder politiet om at sende os akterne, og så behandler vi sagen indenfor tre måneder, siger hun.

Erstatningsspørgsmålet bliver yderligere kompliceret af, at sagen senere blev anket til landsretten, som først i juni i år dømte manden seks års fængsel og en betinget udvisning.

Her var det dog ikke selve erstatningsspørgsmålet der blev taget stilling til, og de andre to piger, som blev sexkrænket, har ifølge BTs oplysninger derfor for længst fået deres erstatning. 

Desirée Klein går dog ikke så meget op i regler og bureaukrati. Hun kunne bare godt bruge sin erstatning så hun kan få råd til at betale indskud, så hun kan flytte i lejlighed.

- Det er ret træls, for de penge ville virkelig være en stor hjælp, så jeg kunne komme videre. Jeg skylder allerede 10.000 kroner i banken, så nu må jeg se om ikke jeg kan låne 10.000 kroner mere til indskuddet, siger hun.