En dansk Hells Angels-rocker kan nu se frem til et liv i frihed efter godt 17 år bag tremmer. Torsdag blev det afgjort, at livstidsfangen Jørgen Nielsen, der i rockerkredse er kendt som 'Fehår' eller 'Fe', skal prøveløslades fra den 27. juni.

- Jeg er selvfølgelig lettet efter så mange år, siger han til bt.dk. Derudover har han ingen kommentarer.

Den 51-årige Jørgen ‘Fehår’ Nielsen var en af seks HA-rockere, der den 10. marts 1996 kørte fra HA-klubhuset på Titangade på Nørrebro i København til lufthavnen, hvor Bandidos-rockeren Uffe Larsen blev skudt og dræbt for øjnene af rædselsslagne lufthavnsgæster. Drabet anses for at være begyndelsen til 90’ernes blodige rockerkrig i Danmark, der kostede fem mennesker livet og bød på 40 drabsforsøg. 28. maj i år var ‘Fehår’ i retten, hvor hans advokat fik overbevist retten om, at den kendte HA-rocker ikke længere skal være fængslet.

Det er dog ikke sådan, at den fængslede HA-rocker er uvant i at færdes i det danske samfund. BT kunne den 30. september sidste år fortælle, at ‘Fehår’ på det tidspunkt i ca. tre år havde haft daglig udgang fra det topsikrede Østjylland Statsfængsel.

Alle hverdage bliver han således vækket lidt i seks om morgenen, hvorefter han går nøgen gennem en metaldetektor, inden han får udleveret sit arbejdstøj og sin mobiltelefon for dernæst at forlade fængslet i bil, som han kører på arbejde i. I weekenderne afsoner han bag tremmerne.

- Man siger, at jeg er farlig fra 18 til 6, men fra kl. 6 om morgenen til kl. 18 er jeg ikke farlig. Det hænger ikke sammen, sagde Jørgen ‘Fehår’ Nielsen til BT i september.

I hans fængselspapirer kan man læse, at han under sin afsoning aldrig har afleveret en positiv urinprøve, at han har uddannet sig, at han taler pænt til andre indsatte og personalet, og at der ikke har været problemer på udgange. Siden han kunne søge om prøveløsladelse efter 12 års fængsel, har han gjort det, men fået afslag. Den 31. maj 2012 fik han det seneste afslag. Årsagen var blandt andet, at han er idømt landets strengeste straf og stadig er medlem af Hells Angels. Afslaget betød at han gik i retten, der nu har truffet afgørelse i sagen.

HA-rockeren ønskede i september ikke at tale om drabet i Københavns Lufthavn. Han sagde dog:

- Det er selvfølgelig dybt tragisk for dem (de efterladte, red.). Det kan jeg sagtens se.

‘Fehår’ er den sidste af de i alt seks dømte HA’ere, der var med i lufthavnen, som stadig sidder fængslet for den forbrydelse. Hans sag er udover at være interessant, fordi drabet var begyndelsen på en blodig og langvarig konflikt, også opsigtsvækkende, da ‘Fehår’ endte med at blive idømt en strengere straf end manden, der blev dømt for drabet. Men før det skete, blev han frifundet.

Drabet på Uffe Larsen blev begået den 10. marts 1996. Dagen efter blev ‘Fehår’ anholdt og fængslet frem til frifindelsen den 20. december 1996. Samme dag fik HA’eren Michael Brokside 16 års fængsel for drabet.

Brokside fik smuglet en mobiltelefon ind i fængslet, men i stedet for at konfiskere den lyttede politiet med på samtalerne. Det gav nye beviser mod ‘Fehår’, der den 3. april 1997 blev fængslet igen. Den 8. september 1998 blev han idømt livstid i Højesteret - efter han i første omgang var blevet frifundet.

Torsdag morgen fik han at vide, at han bliver prøveløsladt den 27. juni, hvor også vilkårene bliver fastsat.