Retsbygningen i Odense, hvor tre unge står tiltalt for drabet på en 72-årig pensionist.
Retsbygningen i Odense, hvor tre unge står tiltalt for drabet på en 72-årig pensionist. Foto: Sonny Munk Carlsen

Sagen om tre fynske drenges fatale golfkølle-vold mod en pensionist i Munkebo begyndte fredag

Eddys søn var med til at overfalde den pensionist, der i marts blev tævet ihjel. Og mens 72-årige Kari Nygaards lidelser sluttede den skæbnesvangre nat i marts, gør sønnens ugerninger den dag i dag ondt langt i sjælen på Eddy.

- Jeg kan ikke lade være med at bebrejde mig selv for det, der er sket. Det er svært at forklare, men jeg lider virkelig som far. Måske kunne jeg have gjort mere? Måske skulle jeg have været der mere for min søn? Hvorfor var jeg ikke det, for så var det her måske aldrig sket?

De selvpinende spørgsmål blev stillet udenfor Odense Byret, hvor Eddys søn og to andre teenagere i går netop havde været en tur i vidneskranken og redegøre for deres ugerninger, der 17. marts kostede 72-årige Kari Nygaard livet.

Trampede ham i hovedet

Drengene på henholdsvis 16, 18 og 19 år er tiltalt for at have tævet den gamle mand ihjel med bl.a. en golfkølle. Her kunne Eddy så sammen med 30 andre tilhørere se sin fattede og lavttalende søn JP forklare, hvordan han på brutal vis var med til at tæve den 72-årige, få minutter efter en 11-årig havde hævdet at være blevet forulempet af den gamle mand.

- Jeg slog ham først tre gange i baghovedet. Han faldt ned og kiggede op på mig. Jeg sagde, 'sådan noget gør du ikke igen' og så trampede jeg ham i hovedet, lød det fra den i dag 19-årige knægt, mens der blev uhyggeligt stille i retssalen.

På tilhørerækkerne sad Eddy og forsøgte at kigge væk.

- Jeg gjorde alt for at undgå øjenkontakt med ham af frygt for at bryde sammen. Det er så forfærdeligt det, han har gjort. Det er dog uvist, om det er JPs tramperi og knytnæveslag eller hans et år yngre medsammensvornes brutale gentagne slag med en golfkølle, der tog livet af den 72-årige. De erkender nemlig begge at have stået bag den vold, som førte til mandens 42 læsioner. De nægter dog hver især, at det var deres vold, der førte til Karis død. Mens den yngste af drengene i retten virkede som om han ikke rigtig forstod, og sad flere gange og smilede ned til sin mor. De andre to virkede mere fattede.

Så mens byretten nu skal finde en passende straf til de to voldsmænd samt deres 16-årige kumpan som er tiltalt for at have holdt vagt under dødsvolden, håber Eddy bare, at det ikke er for sent at redde sin søn.

- Jeg vil så gerne tale med ham om de ting, han har gjort ved ofret, og få ham til at forstå, hvor forkert det er. Men han er altid omgivet af betjente. Og for at være helt ærlig, så føler jeg ikke, at jeg kan nå ind til ham.

Sagen fortsætter tirsdag, og der forventes at falde dom onsdag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.