Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Fyns Politi har opgivet at retsforfølge fire personer, der var sigtet for vold, trusler og tyveri mod en frivillig dyrehjælper fra Dyrenes Beskyttelse.

Det bekræfter advokat Mette Grith Stage, der er forsvarer for den ene af de sigtede.

»Politiet har droppet sigtelserne for vold, tyveri og trusler, fordi der ikke var tilstrækkeligt bevis mod klienterne,« oplyser hun til BT.

I april valgte Dyrenes Beskyttelse at sende frivillige til den berygtede Odense-bydel Vollsmose. Det skete efter to episoder, hvor en frivillig følte sig truet, da hun skulle hjælpe en tilskadekommen kat i bydelen.

Den første dag kørte unge fra området tæt på hende med deres biler, og dagen efter - den 27. marts - stoppede gruppen hendes bil, flåede bildøren op og tog bilnøglen fra kvinden.

»En eller anden råber: 'Vi slår dig ihjel'. Hun bliver selvfølgelig bange. Umiddelbart efter er der en anden, som får nøglen taget fra dem, og sætter sig ind på forsædet og sætter bilnøglen i, så hun kan køre derfra - og vedkommende siger: 'Nu skal du køre herfra'. Og det gør hun så,« fortalte Johnny Schou, der er politiinspektør ved Fyns Politi til TV 2/Fyn i april.

På en videooptagelse af optrinnet kan man blandt andet se, hvordan to mænd sparker til kvindens bil, hvilket angiveligt resulterede i en smadret baglygte og buler i bilen.

Fire mænd og kvinder har været sigtet i sagen og to af dem har været repræsenteret af Stage Advokatfirma, der har mange klienter fra Vollsmose. Mette Grith Stage har repræsenteret en kvindelig mistænkt, som nu er lettet over at være renset for mistanke:

»Min klient har hele tiden nægtet sig skyldig, og følt sig stærkt krænket over at være blevet beskyldt for at have gjort noget forkert, så hun er selvfølgelig vældig godt tilfreds med, at politiet nu også har indset, at der ikke er noget at komme efter, og har droppet sagen. Men særligt fordi sagen har været så eksponeret i medierne, har det været ubehageligt for hende at blive udstillet som værende en af gerningsmændene,« lyder det fra forsvarsadvokaten.

Det er ikke lykkedes BT at få en kommentar til sagen fra Fyns Politi.

Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.