Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Brandvæsenet og Københavns Politi rykkede tidligt mandag morgen ud til en brand i Zoologisk Have på Frederiksberg.

Det var mandag morgen uvist, om nogen dyr har taget skade af branden.

»Vi ved det ikke endnu, men kan høre dyrelyde derfra,« sagde vagtchef ved Københavns Politi Dyre Sønnicksen til Ritzau tidlig mandag morgen.

»Vi ved ikke, om lydene kommer fra selve brandstedet eller fra nogle af nabostaldene. Det brænder ret meget,« tilføjede han.

Branden opstod i girafstalden, som ligger syd for Roskildevej og over for hovedindgangen, bekræfter København Zoos pressechef, Jacob Munkholm Hoeck, over for B.T.

Flere dyr er evakueret, fortæller han.

»Vi har en vagthavende dyrlæge bosiddende i tjenestebolig i Zoo, så vi var tæt på og fik hurtigt lukket giraffer og også næsehorn ud på savannen,« fortæller Jacob Munkholm Hoeck.

Hverken giraffer eller næsehorn er kommet til skade i forbindelse med branden, som tilsyneladende er opstået i et teknikrum omkring girafstalden.

Foto: Presse-fotos.dk
Vis mere

»Vi har nogle vævere, en fugleart, som bor i stalden, og de kan være ramt,« fortæller pressechefen imidlertid.

»Det er ikke sådan, at de ligger døde på gulvet, men de har tilsyneladende været meget, meget stressede. Når det er hele er overstået, vil vi få en dyrlæge til at se på, hvordan de har det, og måske aflive, hvis de er for stressede og lider,« siger Jacob Munkholm Hoeck.«

Politiet modtog anmeldelsen om branden mandag klokken 4.44.

Branden betød, at Roskildevej mandag morgen blev spærret i begge retninger mellem Søndre Fasanvej og Pile Allé.

Kort før klokken 8 er et spor blevet genåbnet i begge retninger, og ved 10-tiden kan Hovedstadens Beredskab oplyse, at indsatsen i København Zoo er ved at være overstået, og at alle spor nu er genåbnet.

Den endelige brandårsag er ikke fastlagt, men det tyder ifølge Københavns Politi på, at branden er startet i nogle tekniske installationer og ikke er påsat.

Sluknings- og evakueringsarbejdet foregik ifølge politiet i tæt samarbejde med personale fra København Zoo.