I jagten på gerningsvåbnet til dobbeltdrabet ved Odense har frømændene nu fundet en maskinpistol.

Efterforskerne havde svært ved at få armene ned, da der mandag eftermiddag kom besked om, at en maskinpistol var fundet i Langesø vest for Odense.

For dagen igennem har Frømandskorpset ledt efter det automatvåben, der i april blev brugt til drabet på Bjarne Johansen og Heidi Nielsen i Tusindårsskoven.

Men først sidst på ugen ved Fyns Politi, om det er det rigtige våben, der er fundet.

- Det er nu oppe af vandet og på vej til København. Vi håber at få svar på prøveskydningen sidst på ugen, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen.

Ifølge de foreløbige meldinger er der tale om en maskinpistol af typen MP49, som Hjemmeværnet tidligere har brugt. I nærheden af maskinpistolen blev der også fundet et magasin til et skydevåben.

Ud fra de projektiler, der blev fundet på gerningsstedet, ved politiet, at drabsvåbnet har en kaliber på 9 mm. Det er samme størrelse ammunition, som en MP49 også bruger.

Langsø ligger et godt stykke vest for det skovområde, hvor drabene fandt sted.

Indtil videre vil politiet ikke sige, hvorfor de netop leder i det område.

- I forbindelse med efterforskningen i sagen om dobbeltdrabet i Tusindårsskoven er det blevet godtgjort, at drabsvåbnet muligvis kan være henkastet i Langesø på Fyn, siger Henrik Justesen.

En 37-årig mand er sigtet i sagen og sidder varetægtsfængslet for drabet. Han har nægtet sig skyldig.

/ritzau/