Den højtprofilerede forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen er blevet hyret i sagen om brandattentatet mod den 16-årige Ali Akbari. Han skal være forsvarer for en af de fire drenge fra Ry, der er sigtet for drabsforsøg ved at have kastet en flaske brændende benzin mod den afghanske dreng forrige mandag.

Det bekræfter Michael Juul Eriksen over for BT.

»Det er korrekt, at jeg skal forsvare en af de fire drenge i Ry-sagen. Jeg blev kontaktet af hans forældre i sidste uge. Jeg ved ikke så meget om sagen endnu, for jeg har ikke haft den store mulighed for at se nærmere på det på nuværende tidspunkt, jeg har kun fået retsbogen fra grundlovsforhøret. Jeg venter på at få flere papirer fra politiet de næste par dage,« siger Michael Juul Eriksen.

Hvorfor vil du gerne tage sagen? Er der noget principielt for dig ved sagen her?

»Jeg lever af at være forsvarer, så når folk spørger, om jeg vil forsvare dem, så siger jeg selvfølgelig ja,« siger Michael Juul Eriksen.

»Jeg tager masser af sager, som medierne ikke hører om. Nu kom den her sag tilfældigvis ind på mit bord i sidste uge, og så er det mit job at forsvare klienten. Jeg kan ikke sige, at der er noget ved den her sag, der på den måde stikker ud. Det er ikke sådan, at jeg vælger sager ud fra principielle årsager. Jeg tager imod de sager og de klienter, der opsøger min hjælp. Jeg har godt bemærket, at der har været stor medieopmærksomhed på sagen, men det gør ikke nogen forskel for mig,« uddyber han.

Nægter sig skyldige

Offerets familie har fortalt til BT, at de mener deres søn og bror har været udsat for grov mobning og trusler gennem længere tid, mens en far til en af de sigtede drenge omvendt har sagt til Ekstra Bladet, at den afghanske dreng burde være smidt ud af skolen for lang tid siden grundet sin truende adfærd.

Der har været en del beskyldninger frem og tilbage mellem de implicerede parter i sagen. Kan du bruge noget af det i sagen?

»Jeg har godt se noget af det, der været fremme. Men én ting er hvad der har været sagt i medierne, noget andet er hvad min klient selv vil forklare til mig og over for retten. Men jeg ser frem til at forsvare ham, og så må vi se, hvad vi skal bygge forsvaret på, når den tid kommer,« siger Michael Juul Eriksen.

Angrebet på den afghanske dreng med en molotov-cocktail skete mandag aften i sidste uge på en parkeringsplads ved Ry Hallerne. Flasken med benzin ramte mellem benene på den 16-årige, som blev svært forbrændt på 30 procent af kroppen, fra livet og ned. Han blev efterfølgende indlagt på Skejby Universitetshospital, hvor hans tilstand er kritisk, men stabil.

De fire skolekammerater, der ifølge politiet kastede molotov-cocktailen, blev tirsdag varetægtsfængslet ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Horsens. De sidder nu i surrogat på ungdomsinstitutioner. De nægter sig skyldige i både grov vold, som er det grundlag dommeren besluttede at varetægtsfængsle dem for, samt drabsforsøg, som politiet også har sigtet dem for.