Peter Madsen, der ejer ubåden Nautilus, er sigtet for drab på en svensk journalist.

Det bekræfter Københavns Politi i en pressemeddelelse. Ubådens ejer vil lørdag blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, oplyser politiet.

Peter Madsen nægter sig ifølge politiet skyldig i drab. Han har forklaret, at han satte den svenske kvinde af i land torsdag aften ved spidsen af Refshaleøen omkring klokken 22.30. Derfor vil politiet også gerne i kontakt med vidner, der har opholdt sig i nærheden af restaurationen 'Halvandet', der ligger på Refshaleøen, i det tidsrum.

»Vi vil gerne i kontakt med vidner, der enten har set ubåden med de to personer forlade havnen omkring kl. 19.00 eller som har observeret ubåden og besætning komme nær spidsen af Refshaleøen omkring kl. 22.30. Derudover vil vi gerne tale med eventuelle vidner, der kan have set den svenske kvinde efter kl. 22.30 torsdag aften,« siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen.

Han fortæller til BT, at politiet lige nu ikke har flere kommentarer til sagen.

Københavns Politi oplyser, at de fik anmeldelsen om at ubåden var forsvundet klokken 03.39 fra Joint Rescue Coordination Centre. En anmelder havde kontaktet dem for at fortælle, at Nautilus ikke var vendt tilbage fra en prøvesejlads.

Derfor blev der sat en eftersøgning i gang efter ubåden og de to ombord, Peter Madsen, og en kvindelig svensk journalist.

Klokken 10.30 blev der skabt visuel kontakt til ubåden i Køge Bugt, og efterfølgende blev der også etableret radiokontakt til den. Kort før klokken 11 gik noget dog galt, da ubåden pludselig sank. Peter Madsen blev dog reddet op og sejlet i havn, men den kvindelige journalist var ikke ombord, og hun er fortsat meldt savnet.

Fredag eftermiddag har der været dykkere ved ubåden, der lige nu befinder sig på syv meters dybde i vandet. Det har dog ikke været muligt for dykkerne at komme ind i ubåden, for den skal enten stabiliseres på stedet eller bjærges.

Ligger du inde med oplysninger, der kan hjælpe i sagen, kan du kontakte Københavns Politi på telefonnummer 114.

Den svenske kvinde beskrives som 160 cm høj, 56 kg, 30 år, spinkel af bygning og med rødbrunt hår og grønne øjne. Hun var iført en orange bluse med lange ærmer, sort/hvid blomstret nederdel, nylonstrømper og hvide tennissko.

Hun var ombord på ubåden på en prøvetur, da hun skulle skrive en artikel om den. Kvinden blev klokken 02.30 i nat meldt savnet til de danske myndigheder. Det var hendes kæreste, der slog alarm, fordi han ikke havde hørt fra hende, og ikke kunne komme igennem til hendes mobiltelefon, som virkede til at være slukket.