Arkivfoto
Arkivfoto Foto: Erik refner

Et midaldrende ægtepar vågnede natten til onsdag ved, at deres hoveddør blev sparket ind. Pludselig stod to ukendte gerningsmænd i deres lejlighed.

- De blev truet verbalt og med kniv, fortæller den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi, Dan Aakerhjelm Sørensen, til bt.dk. 

Parret bor i Hyskenstræde i det indre København. Det var en beboer i opgangen, der alarmerede politiet ved et-tiden natten til onsdag på grund af larmen, da røverne trængte ind gennem gadedøren.

Kort efter overraskede en politipatrulje to maskerede mænd på henholdsvis 24 og 27 år, som var i gang med at røve parrets lejlighed. 

- De to mænd bliver anholdt, og først dér bliver patruljen klar over, at det er hjemmerøveri, de har afbrudt, siger Dan Aakerhjelm Sørensen.

De forurettede er ifølge efterforskningslederen et midaldrende par.

Den ene fik nogle overfladiske snitsår ved halsen fra en kniv, mens den anden var meget chokeret efter episoden. Begge blev kørt på Rigspolitiets Traumecenter til behandling.

Ofre og gerningsmænd har ingen relation til hinanden, men gerningsmændene har tilsyneladende haft en formodning om, at der var noget at komme efter i lejligheden.

De to gerningsmænd, der er herboende udlændinge, bliver fremstillet i grundlovsforhør onsdag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.