En kvinde måtte springe for livet, og en mand måtte hejse sig op i et nedløbsrør for at undgår at blive ramt af en vildfaren bil, da en biljagt endte med et brag i Odense onsdag aften.

Den vilde biljagt begyndte, da en mand omkring klokken 22.03 stjal en Nissan Primera på Statoil-tanken i Odense-bydelen Dalum, mens bilens kvindelige fører var inde på tanken for at betale for benzin.

Kvinden havde ladet nøglerne sidde i bilen, og det var derfor let for tyven at snuppe køretøjet. Men tyven havde glemt at tage højde for én ting.

- Det var så 'heldigt', at kvinden også havde efterladt sin iPhone i bilen, så vi kunne spore bilen stort set hele vejen, fortæller Kim Munksgaard, der er vagtchef ved Fyns Politi.

Politiet kunne derfor også indsætte patruljer på strategiske steder i håb om at fange bilen. Og kort efter gav det bonus, da en patruljevogn så den stjålne bil på Store Glasvej.

- En patrulje løber op til bilen, men han stikker så af. Og så går jagten igennem Odense, fortæller Kim Munksgaard. I centrum af Odense når biltyven at køre over for ikke færre end 12 røde lys, før biljagten får en bragt ende

- I en højrekurve på Sankt Jørgensgade mister han herredømmet over bilen og kurer ind i en husvæg.

Samtidig kommer et kærestepar på henholdsvis 20 og 21 år gående på samme fortov. Og de må springe for livet for at undgå den vildfarne bil.

- Kvinden når at løbe om bag hjørnet på huset, men det gør manden ikke. I stedet tager han fat i et nedløbsrør og løfter sig op, så bilen glider under hans ben, der netop har løftet sig i luften, fortæller Kim Munksgaard.

Derefter glider bilen lidt videre og brager ind i husmuren, og den unge mand kan springe ned på jorden igen.

- Han er fuldstændig uskadt, men selvfølgelig stærkt chokeret, fortæller vagtchefen.

Efter sammenstødet med husmuren, forsøger den 31-årige mand, der førte den stjålne bil atter at løbe væk, men en patrulje får ham indhentet, og han bliver anholdt. Han bliver efterfølgende testet for alkohol og narko, og det viser sig, at han har amfetamin i blodet.

Den 31-årige mand er dog torsdag morgen blevet løsladt, men han kan se frem til en flerdobbelt sigtelse fra politiet.

Den 31-årige vil blive sigtet for brugstyveri, for fareforvoldelse samt for at have overtrådt færdselsloven. Desuden bliver han sigtet for forsøg på indbrud, da han have indbrudsværktøj med i bilen, hvilket han har indrømmet skulle bruges til indbrud.

Den uheldige kvindelige bilist, der fik stjålet sin bil, vil efter al sandsynlighed få den tilbage. For selv om den ramte en husmur, så er skaderne ikke større, end at de bør kunne laves, oplyser politiet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.