En ansat på et plejehjem på Fyn gik ifølge politiet langt over stregen i forbindelse med en dramatisk episode med en af beboerne på institutionen – en ældre mand.

Derfor kræver politiet nu den ansatte idømt fængselsstraf for vold mod beboeren på plejehjemmet.

Det fremgår af et anklageskrift fra anklagemyndigheden hos Fyns Politi, som B.T. har fået aktindsigt i.

Her har politikredsens advokatur for almene sager tiltalt den 59-årige ansatte på plejehjemmet i Odense for vold i forbindelse med hændelsen, der fandt sted 24. november 2021.

Sent på aftenen – omkring klokken 22.45 – overtrådte den ansatte efter anklagemyndighedens opfattelse straffelovens paragraf 244 om såkaldt simpel vold, da han ifølge tiltalen skubbede plejehjemsbeboeren omkuld, så han faldt i gulvet.

Bagefter blev den liggende mand ifølge anklageskriftet trukket i armen hen ad gulvet af den ansatte.

Som en skærpende omstændighed nævnes det også i anklageskriftet, at både skubbet og den efterfølgende trækning hen ad gulvet fandt sted, selv om den ansatte godt vidste, at den ældre beboer havde en hofteskade.

B.T. har været i kontakt med anklagemyndigheden ved Fyns Politi i håb om at kunne få nuanceret enkelte detaljer i sagen.

Men forud for retssagen, der finder sted ved byretten i Odense i næste uge, ønsker anklagemyndigheden hverken at oplyse alderen på den forurettede beboer på plejehjemmet, den ansattes nøjagtige stillingsbetegnelse, eller hvilket plejehjem i Odense hændelsen fandt sted på.

Lyt til kriminalredaktionens podcast 'På Fersk Gerning' her, eller hvor du plejer at høre podcast.