Foto: Bax Lindhardt

Retsformand Eva Carpentier måtte true med at smide moderen til en 32-årig terror-tiltalt mand ud, da nævningesagen mod ham mandag formiddag blev indledt ved Retten på Frederiksberg.

Den terrortiltaltes mor havde fra sagens start flere gange forsøgt at påkalde sig sin anklagede søns opmærksomhed gennem den solide rude af panserglas, der adskiller tilhørerrækkerne fra selve retslokalet. Det gjorde moderen ved at vinke med meget store bevægelserne med begge hænder over hovedet, men det fandt retsformanden stærkt forstyrrende.

»Der skal være helt ro på tilhørerrækkerne. Hvis det sker igen, er jeg nødt til at bede dig forlade retslokalet. Det er meget, meget forstyrrende,« understregede den 32-årige.

Byretter jubler over adgangskontrol 67-årige morfar i Retten p


Det afholdt dog ikke moderen fra senere at klappe forsigtigt, da den 32-åriges forsvarer - advokat Peter Hjørne - under anklagerens forelæggelse af sagen kort efter understregede, at den tiltalte i et grundlovsforhør havde sagt, at han blot havde nedskrevet sine tanker uden at have til hensigt at opfordre andre til at begå ulovligheder.

Efter en times tid forlod moderen dog frivilligt retslokalet, mens hun højlydt afbrød anklageren på gebrokkent dansk med ordene: "Det er et snakke-cirkus".

I sin forelæggelse oplyste anklager Anders Larsson, at Politiets Efterretningstjeneste PET 19. december 2014 havde gjort Københavns Politi opmærksom på, at den nu tiltalte på sin Facebook-profil havde skrevet et truende indlæg, der kunne opfattes som en slags afskedsbrev efter en terrorhandling. Det viste sig, at han et par uger inden selv havde henvendt sig på psykiatrisk afdeling på Bispebjerg Hospital og bedt om at blive indlagt. I en samtale med en overlæge havde han talt om, at han tænkte på at lave en bombe.En måneds tid efter anholdelsen bliver den nu 32-årige anholdt, og har siden siddet varetægtsfængslet. Han nægter sig skyldig i tiltalen om flere terrortrusler mod bl.a. Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg, men erkender ulovligt at have været i besiddelse af en mobiltelefon og et usb-modem under sin varetægtsfængsling.

Der er afsat fem retsdage til sagen, hvor der forventes dom 20. januar.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.