Til venstre ses gerningsmanden blive tilbageholdt af politiet. Til højre ses politiet ved afspærringerne i indre København.
Til venstre ses gerningsmanden blive tilbageholdt af politiet. Til højre ses politiet ved afspærringerne i indre København. Foto: Jesper Termansen / Birger Andersen
Et skyderi i Retten i København tirsdag formiddag har kostet en person livet og bragt en anden i livsfare. Det bunder formentlig i et familieopgør, siger retspræsident.

To personer blev ramt, da der blev affyret skud i Fogedretten i Hestemøllerstræde 6 nær Rådhuspladsen ca. klokken 10 tirsdag.

Den ene blev ramt inde i bygningen, mens den anden blev ramt lige ude foran. Politiet er nu ved at underrette de pårørende. Skyderiet skete i forbindelse med en igangværende fogedsag. Den formodede gerningsmand blev anholdt nogle få minutter efter skyderiet i umiddelbar nærhed af gerningsstedet.

Ifølge BT's oplysninger er den dræbte blevet ramt af skud i brystet.

Læs også: Mange skud affyret - to skudt ned i retten i København

- Det er en kunde, som kommer ind med et oversavet jagtgevær, og han affyrer skud inden for. Men mere præcist kan jeg ikke komme det, siger retspræsidenten Søren Axelsen til Ekstra Bladet.

Skuddene var dog ikke rettet mod rettens personale, men blev formentlig affyret som led i et familieopgør, siger retspræsidenten til TV2 News.

Her fortæller retspræsidenten også, at skyderiet er fanget på rettens overvågningskameraer.

Skyderi

Den formodede gerningsmand er anholdt, og politiet har sikret sig et oversavet jagtgevær, som formodes at være gerningsvåbenet.

Der er ikke umiddelbart grund til at tro, at der er flere gerningsmænd involveret, fortæller vagtchefen hos Københavns Politi til Berlingske Nyhedsbureau.

Vidne til BT: Jeg ydede førstehjælp til skudoffer

Et vidne har fortalt til Jyllands-Posten, at hun kom cyklende ad Hestemøllerstræde, hvor hun så en mand ligge livløs på jorden. Andre vidner fortæller, at de har hørt adskillige skud blive affyret, men Københavns Politi oplyser, at det ikke er forbundet med fare at befinde sig i området omkring gerningsstedet.

Her ses den formodede gerningsmand iklædt særligt tøj for at sikre spor.

Et stort område ved Fogedretten og Rådhuspladsen blev spærret af, og folk blev gennet væk af tungt bevæbnede betjente, men spærringerne er ophævet igen, og det er nu kun selve Hestemøllerstræde, hvor der er forment adgang for forbipasserende.

- Politiet har spærret en del af området af, deres aktionsdeling er stærkt til stede, og betjentene er bevæbnede. De står og taler med vidner, og der er flere betjente på vej på motorcykler. Ellers er her stille og roligt, der er en stor tilskuerskare, der har samlet sig, forklarer journalist Michael Alsen.

Københavns Politi har på nuværende tidspunkt ikke noget bud på, hvad motivet bag skyderiet kan være og har ikke yderligere oplysninger om gerningsmanden.

Her sikrer politiet området omkring gerningsstedet:

 


Er du på mobilen, så se klippet her
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.