En 13-årig dreng fra 7. klasse på Gug Skole i Aalborg snittede mandag aften en 16-årig elev fra 9. klasse i halsen med en hobbykniv.

Det var en diskussion om nogle få hundrede kroner, der mandag aften udløste den voldsomme episode, som fandt sted på den 13-åriges bopæl.

Det bekræfter skolelederen på Gug Skole, Lars Tybjerg Mølgaard, over for Nordjyske.

Forud for episoden opsøgte den 16-årige dreng - sammen med en 15-årig skolekammerat - den yngre skoleelev for at inddrive en gæld på et 'mindre beløb'.

Politikommissær Jens Møller Søgaard fra Nordjyllands Politi bekræfter knivepisoden over for Nordjyske og fortæller, at der ikke er noget, der tyder på, at de to ældre elever har overfaldt den 13-årige, inden han snittede den ældre elev i halsen.

»Den 13-årige har angiveligt været så bange for at skulle aflevere pengene, at han har slået ud med hobbykniven i affekt,« siger politikommissæren til Nordjyske

Da den 13-årige dreng er under den kriminelle lavalder, vil han ikke blive sigtet for at have overtrådt straffeloven. I stedet vil sagen blive overdraget til de sociale myndigheder.

Lars Tybjerg Mølgaard fortæller til Nordjyske, at man tager sagen meget alvorligt på Gug Skole. Skolelederen kalder det en 'ulykkelig situation' for de to unge mennesker. Skolen vil nu gøre, hvad den kan for at tage hånd om de to drenge.

Både forældre, udskolingselever og lærerne på skolen er blevet informeret om episoden. De elever, som har været impliceret i knivepisoden, har fået tilbudt en krisepsykolog, skriver Nordjyske.

Skolelederen tilføjer, at ledelsen på Gug Skole vil mødes med de implicerede drenge sammen med deres forældre, når 'de er klar', for at diskutere deres fremtidige skolegang.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.