21-årige Jonathan Taboryski blev likvideret foran et pizzaria ved Høje Gladsaxe 11. januar 2013.
21-årige Jonathan Taboryski blev likvideret foran et pizzaria ved Høje Gladsaxe 11. januar 2013. Foto: Malte Kristiansen og privatfoto
Forældrene til 19-årige Jonathan Taboryski, der blev dræbt af skud i Høje Gladsaxe taler ud i søndagens udgave af Politiken, hvor de mindes en kærlig og aktiv ung mand, der altid ville have gang i den, men de havde ingen idé om hans relationer til bandemiljøet.

Fredag aften den 11. januar blev den 19-årige tømrerlærling Jonathan Taboryski skudt og dræbt foran slagteren på Høje Gladsaxe Torv. Han blev ramt af skud i skulderen, men blev også ramt i hovedet. Kuglen borede sig i gennem hovedet fra øre til øre.

Onsdag formiddag havde personalet på Retsmedicinsk Institut dækket Jonathan Taboryskis hoved med et hvidt klæde, for at hans lillesøster Laura og forældrene Rafael Taboryski og Hanne Willumsen ikke skulle se skudhullerne, da de kom for at tage deres afsked.

Jonathan


Hårdt for sorgen
Den 19-årige Jonathan har efterladt sig en familie, som er uforstående og mest af alt uvidende om det dobbeltliv, der førte til hans død:

- Det er da underligt at sidde og kigge på, at han har haft et liv ved siden af med et kriminelt netværk. Det er hårdt for sorgen. Alle, der skriver til os, skriver om den sjove, fjollede og hjælpsomme Jonathan. Han kendte mange mennesker og mødte dem positivt, siger moren Hanne Villumsen til Politiken.

Og det lå heller ikke i kortene, at Jonathan Taboryski skulle komme på kant med loven. Han startede sin tilværelse i det, de fleste vil kalde en kernefamilie, med en far, der var forsker i nanoteknologi, og en mor der gik op i, at han og hans 15-årige lillesøster Laura passede deres skole. Det var først i de tidlige teenageår, at Jonathans til tider dumdristige adfærd blev et problem.

til bm f Fakkel optog i Høje Gladsaxe x


Kendt af politiet

Jonathan begyndte at ryge hash og som 16-årig blev han taget af politiet for et indbrud i Høje Gladsaxe, som han begik med nogle af sine venner, så han var 'kendt af politiet', fortæller familien. Faren sammenligner Jonathan med en tønde, der gik hul på:

- Det var lidt som en tønde med en række huller i, hvor der kommer vand ud. Så sætter man en ny finger i, og til sidst har man brugt alle fingrene, og for at stoppe det næste hul må man tage en finger ud et andet sted. Sådan blev det lidt med ham, siger Rafael Taboryski til Politiken.

Jonathan Taboryski


Forældre skal være opmærksomme
Familien taler ud, fordi de håber at kunne redde andre unge fra at komme ud i det spor, som Jonathan Taboryski endte i.

- Spørgsmålet er, om det var svært for ham at komme ud, fordi han måske sad inde med en viden. Har andre det ligeså svært? Det er bekymrende og et budskab til de andres forældre. De skal virkelig være opmærksomme. Vi kan ikke bære at miste dem, siger Hanne Villumsen. 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.