Lyt til artiklen

Han tog de sager, ingen andre turde røre ved. Sådan siger en tidligere samarbejdspartner om den dræbte advokat Anders Lindholt, som torsdag blev mindet med et minuts stilhed.

Den 57-årige advokat Anders Lindholt var kendt for at tage nogle af landets sværeste sager om skilsmisse, tvangsfjernelse og samvær. Og det var netop en vanskelig samværssag, han var mødt op i Fogedretten for tirsdag, da han blev skudt og dræbt af en 67-årig morfar.

Se den interaktive grafik: Skuddrab var nøje planlagt

Torsdag klokken 12.00 ærede advokatkontorer landet over Anders Lindholt ved at holde et minuts stilhed. Det skete på opfordring fra foreningen Danske Advokater.

En af dem, som nåede at arbejde sammen med Anders Lindholt i flere år, var Lars Hansen, der var aktiv i Foreningen far fra 1997 til 2012 som formand for afdelingen Hovedstaden.

- Han var en, der tog de absolut sværeste sager, som andre ikke turde røre ved. Tunge sager, hvor fædre eller mødre og deres advokater havde opgivet, men hvor Anders sagde: ‘lad os give det et forsøg til’. Han gav ikke op, fortæller Lars Hansen.

Se den interaktive grafik: Skuddrab var nøje planlagt

I Foreningen Far underviste Anders Lindholt deres rådgivere, og Lindholt var uden tvivl en mand, som socialrådgivere og kommuner ikke brød sig om at krydse klinger med.

- Han var bestemt ikke lige populær i alle kredse, for det første fordi han var enormt grundig, og for det andet fordi han aldrig var bange for at råbe højt, når det ikke var godt nok. Han kørte altid lige til stregen og var ofte efter sagsbehandlere og socialrådgivere. Hvis han kunne spidde en eller anden, som havde lavet fejl, så var han i sit es. Det elskede han, fortæller Lars Hansen.

Han havde også fornøjelsen af at opleve Anders Lindholt i retten selv.

- Han var skarp som en ragekniv. Han havde jo års erfaring i at procedere, så mange blev jo fanget af den erfarne rotte. Og retorikken var skarp. 'Det her er vrøvl', 'det her kan ikke bevises', 'og det her udokumenteret’, kunne han finde på at sige. Han har måske virket som en rød klud på nogle, siger Lars Johansen.

I det brev som den nu drabssigtede morfar efterlod til politiet, da han havde skudt Anders Lindholt og såret den 31-årige far, som Lindholt repræsenterede, skrev morfaderen blandt andet: 'Ingen vil savne Anders Lindholt'.

- Jo! Det vil ufattelig mange. Det vil hans kone Tina, hans tre børn. Men det vil også mange af hans tidligere klienter og tidligere samarbejdspartnere. Han var en hård hund, men han var fair og han tog i den grad de svages parti. Der er masser af børn, der har kontakt til begge forældre i dag pga. Anders. For ham var det børnene, der betød mest, siger Lars Hansen.

Se den interaktive grafik: Skuddrab var nøje planlagt

Sagen, som Anders Lindholt mødte i tirsdag handlede om et tre-årigt barn, hvor forældrene sloges om samvær. Lindholt var mødt for den 31-årige far, mens morfaderen mødte op i stedet for drengens mor. Her skød og dræbte den 67-årige morfar Anders Lindholt og sårede sin tidligere svigersøn, fordi han mente svigersønnen terroriserede familien og særligt hans datter.

Den 67-årige er nu varetægtsfængslet frem til 15. oktober.