I dag er den tidligere fængselsbetjent TT og tømreren RLE tiltalt for drabet på den 22-årige Anders Mark Hansen (billedet).
I dag er den tidligere fængselsbetjent TT og tømreren RLE tiltalt for drabet på den 22-årige Anders Mark Hansen (billedet). Foto: PRIVATFOTO

Beskyldninger fyger gennem luften i den bizarre retssag om mordet Anders Mark Hansen. Nu beskylder den drabstiltalte TT sin 'ven' RLE for at ville myrde den unge mekaniker. Og stik modsat hvad RLE sagde tidligere på dagen, så siger TT nu, at det var ham, der var bange for RLE og ikke omvendt.

To sidder lige nu tiltalt for det bestialske drab på den 22-årige mekaniker Anders Mark Hansen i Fællesskoven på Stevns i marts sidste år. Men begge nægter sig skyldige, og mens den 28-årige tømrer RLE mandag beskyldte den 34-årige TT for drabet, så skyder den 34-årige torsdag skylden på sin 'ven'.

Anders Mark

På drabsdagen bliver den 34-årige TT hentet på Fjorden, hospitalet i Roskilde, hvor han er indlagt med svær depression. De kører på McDonald's sammen, inden de kører hjem til TT og til sidst ud i Fællesskoven, hvor de ud på eftermiddagen mødes med den dræbte Anders Mark Hansen. Men inden sker der noget meget interessant.

For det er ikke TT, som pakker en taske med tøj, bat og strips, som den 28-årige RLE ellers har forklaret. Det er derimod - ifølge TT - RLE der kommer og tømmer en taske i TT's lejlighed. Herefter tager han ifølge TT strips og bat fra hans lejlighed og pakker det i en taske.

- Jeg ser, at han står og tømmer en taske, og så spørger han, om vi ikke skal mødes med Anders. Jeg spørger, hvad vi skal, og han svarer, at vi skal ud og køre, og vi skal køre nu, fortæller TT.

Det lyder meget mærkeligt, bemærker anklageren, og det medgiver TT, der i stedet minder anklageren om, at hun har glemt at spørge til køreturen hjem fra Fjorden i Roskilde til Store Heddinge på Stevns på drabsdagen 2. marts.

- Han blev helt sort i hovedet og ændrede adfærd, fortæller TT, der også hører RLE fortælle om et gevær under køreturen.

Var du bange for ham?

- Det må jeg sige ja til. Jeg var nervøs for ham, fortæller TT.

Stevnsdrabet

Ude i Fælleskoven mødes TT og RLE med Anders Mark Hansen, men ifølge TT stiger han ikke ud af bilen, det gør derimod RLE.

- Han tager tasken, og så farer han ud. Jeg læner mig tilbage, og så kan jeg se, RLE slår Anders med baseballbattet over benene. Det må være hårdt, for jeg ser Anders ryger tilbage. Der bliver tumult, og så ryger Anders på ryggen, fortæller TT.

- Stop, hvad sker der? Hvad skal det til for? spørger jeg, siger TT.

Anders Mark Hansen er på det tidspunkt blevet bagbundet med de omtalte strips af RLE ifølge TT. RLE slæber ifølge TT's udsagn den 22-årige Anders Mark Hansen ind i hans bil, hvorpå RLE kører ind i skoven med ham, mens TT bliver siddende i RLE's bil. Da RLE kommer tilbage, er han tydeligvis nervøs.

- 'Fuck, jeg bliver nødt til at sikre mig, at han ikke kan gå derfra', siger han, og så løber han tilbage i skoven. Han beder mig om at blive, og så truer ham mig på livet, fortæller TT.

Senere kører de sammen tilbage til Store Heddinge, hvor TT bliver sat af ved sit hjem. Her gemmer han baseballbattet, og så bryder han sammen, men han kontakter ikke politiet, før det kontakter ham og sigter ham for drabet 9. marts 2012.
 
- Det tør jeg ikke, når han har truet mig på livet. Når man frygter for sin familie, forklarer TT.

Dagens forklaring minder i store træk om den, RLE afgav mandag - blot med omvendte roller. Og anklager Bente Scnack undrer sig tydeligvis også over TT's version og tilføjer i et tilfælde lettere spidst, det var da belejligt', at TT's telefon løb tør for strøm ude i skoven. Noget der får TT's forsvarer Kim Holst til at protestere højlydt over anklagerens tonefald: 'Kan vi ikke lade være med at spørge sådan?'.


bt.dk følger sagen, der ventes at strække sig over endnu seks retsdage. Der ventes at falde dom 4. februar.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.