Der var alvorlige huller i den forklaring, som den 16-årige LB i eftermiddag gav i retten i Hjørring omkring aftenen 8. oktober sidste år, hvor hendes mor, 40-årige Tine Rømer Holtegaard, blev knivdræbt.

Det står klart efter andet retsmøde i retssagen mod LB og hendes 29-årige ven, BMA, der også er tiltalt for drabet på Tine Rømer Holtegaard.

Anklager Karina Skou borede gentagne gange i den 16-årige datters forklaring om, hvad der skete på drabsaftenen, men ofte måtte LB svare med et skuldertræk: »Jeg kan ikke huske det.«

Læs også:

Det var også tilfældet, da anklageren refererede til det alarmopkald, som LB foretog om aftenen, efter hun - ifølge sin egen forklaring - fandt moderen livløs på soveværelset i huset lidt uden for den lille nordjyske stationsby Kvissel.

I alarmopkaldet siger LB blandt andet til alarmcentralen, at de skal skynde sig, fordi »der er blod over det hele« i sengen, hvor moderen lå. Men det undrede anklager Karina Skou.

Læs også:

»Men hvor ser du blodet? For da paramedicinerne nåede frem, kunne de ikke se noget blod på dynen,« sagde Karina Skou som et af flere angreb på datterens forklaring.

Samtidig er det kommet frem, at datteren LB ikke som det første ringede 112, men ringede til flere venner, før hun kontaktede alarmcentralen. Det undrede også anklageren.

»Jeg stoler ikke på ambulancen, jeg har læst om flere historier hvor ambulancen ikke rykker ud,« fortalte LB i retten.

Under alarmopkaldet foregav LB også, at hun forsøgte førstehjælp på sin livløse mor, men da anklager Karina Skou direkte spurgte, om LB forsøgte at redde sin mor, krøb LB til korset - hun forsøgte ikke at genoplive hende.

Så IS-videoer inden drab

Under dagens retsmøde kom det frem, at den drabstiltalte datter i timerne forinden drabet på moderen så flere IS-videoer med halshugninger af uskyldige personer. Derfor spurgte anklager Karina Skou også ind til LBs religiøse overbevisning.

»Er du muslim,« spurgte hun direkte LB.

»Nej, men jeg havde flere indvandrer-venner end danske venner, og derfor begyndte jeg at interessere mig for islam for ikke at virke som en outsider hos mine venner,« fortalte LB.

Læs også:

Blandt andet datterens venner, som for en stor dels vedkommende var af anden etnisk herkomst og en del ældre en pigen selv, var årsagen til mange konflikter mor og datter imellem. Under retsmødet kom det frem, at forholdet mellem mor og datter var præget af konflikter. Derfor har anklager Karina Skou indkaldt en række vidner, der onsdag skal beskrive forholdet mellem mor og datter.