Den drabstiltalte TT sammen med sin tjekkiske kæreste Radka. Den 34-årige TT er sammen med den 28-årige RLE tiltalt for drabet på Anders Mark Hansen.
Den drabstiltalte TT sammen med sin tjekkiske kæreste Radka. Den 34-årige TT er sammen med den 28-årige RLE tiltalt for drabet på Anders Mark Hansen. Foto: Privatfoto

Den drabstiltalte TT brød sammen i retten, da han skulle fortælle om sin psykiske tilstand op til drabet på Anders Marks Hansen.

Torsdag forklarede den 34-årige tidligere fængselsfunktionær TT i retten Roskilde om tiden op til drabet på Anders Mark Hansen, som han og en anden står tiltalt for at have dræbt i Fællesskoven på Stevns 2. marts sidste år. Hans forsvarer Kim Holst spurgte særligt ind til de sidste måneder før drabet, hvor TT led af en svær depression.

Her fortalte TT blandt andet, at han efter en turbulent tid forsøgte selvmord 19. december 2011.

- Dér spiste jeg en mases piller, forklarede TT, men må holde pause sin fortælling, fordi han blev for berørt, da han skulle forklare, hvordan han havde det.

- Jeg går ind i mig selv og bliver overbevist om, at hvis jeg skubber dem væk, så er der ikke nogen, der vil savne mig, siger han med grødet stemme.

- Så slipper de for mig. Så slipper jeg for at være en belastning, fortalte TT.

Efter selvmordsforsøget 19. december 2011, blev TT i februar i det nye år indlagt på Fjorden, hospitalet i Roskilde, med en svær depression. Og han blev medicineret - både for det og for den diskusprolaps, han er blevet opereret for to gange, den ene gang fejlagtigt.

Anklager Bente Schnack har tidligere læst om TT's sygejournal, hvor det fremgår at han reagerede aggressivt pga. medicinen, og at hans mor blandt andre var nervøs for hans reaktioner.

- Det gjorde mig frustreret og meget depressiv over at jeg ikke kunne de ting, jeg kunne normalt. Jeg kunne ikke engang bære min egen mad fra køkkenet op i min spisestue. Frustration over at se min kæreste lave yoga, frem for selv at kunne være med. Stor frustration, forklarer TT og uddyber:

 - Når man tager det djævelskab, så farer ens humør op og ned, forklarer TT.

I tiden erkender han også, at han bl.a. smed sin kæreste Radka ud af deres fælles hjem. Også sin mor smed han på et tidspunkt ud fra hjemmet, da hun ville besøge parret.

Dagens forklaring fra TT minder ellers i store træk om den, den medtiltalte RLE afgav mandag - blot med omvendte roller.

bt.dk følger sagen, der ventes at strække sig over endnu seks retsdage. Der ventes at falde dom 4. februar.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.