Den drabstiltalte TT sammen med sin tjekkiske kæreste Radka. Den 34-årige TT er sammen med den 28-årige RLE tiltalt for drabet på Anders Mark Hansen.
Den drabstiltalte TT sammen med sin tjekkiske kæreste Radka. Den 34-årige TT er sammen med den 28-årige RLE tiltalt for drabet på Anders Mark Hansen. Foto: Privatfoto

Den drabstiltalte indrømmede, at han var aggressiv og vred i ugerne op til drabet på Anders Mark Hansen. Han vidste, den unge mekaniker sms'ede med hans tjekkiske kæreste, men han nægter, at han var jaloux.  I stedet beskylder han Anders Mark Hansen for at have problemer med rocker-grupperingen Bandidos.

Det fortalte den 34-årige tidligere fængselsbetjent TT i retten i Roskilde torsdag. Her sidder han på anklagebænken sammen med den 28-årige tømrer RLE, tiltalt for at have mishandlet og myrdet den 22-årige Anders Mark Hansen i Fællesskoven på Stevns 2. marts sidste år.

Her fortæller TT, at han udmærket vidste, at den 22-årige Anders Mark Hansen havde sms'et til hans tjekkiske kæreste Radka. Men han nægter over for anklager Bente Schnack, at han var jaloux.

- Nej, det var jeg ikke, svarede TT i retten, hvor han også korrigerer 'kæreste' til 'forhåbentlig kommende kone'.

Var du bange for, at hun ville forlade dig? ville anklageren vide.

- Ligesom i alle andre forhold er man bange for at miste den, man holder af. Jeg mistede selvværd og selvtillid. Hvis hun nu var interesserede sig for andre end mig, så ville jeg jo blive meget ødelagt af det, forklarer TT.

TT indrømmer, at han på et tidspunkt sender en sms, hvor han foregiver at være den 22-årige Anders Mark Hansen. Det gjorde han for at få stoppet kontakten.

- Han skulle lære, at hun ikke bare var en dum blondine, der spredte for hvem for helst her i Norden. Han skulle respektere mig, forklarede TT.

Nogle af de sms'er, som han sendte, lød bl.a.: 'Hi. Do you give massage too?' 'Meet up at massageclinic or Kirken?'

- Jeg havde et meget lille selvværd, så derfor var jeg interesseret i at finde ud af, om hun var interesseret i andre. Han (Anders, red.) var en sød mand. En viril mand. En rar mand. Jeg ville se, om hun ville ham.

Var du jaloux? gentog anklageren.

- Hvis jeg var jaloux, så var jeg jaloux på alle mænd, sagde TT. 

Har du udtalt, at du har lyst til at tæve ham, og at Anders skulle i et hul i jorden?

- Det mindes jeg ikke, svarede TT, der i stedet fremhæver, at han kendte Anders, havde mødt ham og også hjulpet ham med ting.

I retten fortalte TT også om sine personlige forhold. At han var skilsmissebarn, har en storebror og to børn, og at han i dag fortsat danner par med den tjekkiske tolk Radka. Hende møder han, da han som fængselsfunktionær laver en 'herretur' til Tjekkiet for bl.a. at besøge et tjekkisk fængsel. Et forhold, han beskriver som 'omsorgsfuldt og fyldt med kærlighed'. Og på anklager Bente Schnacks spørgsmål, om de skændes svarer han 'lidt'.

- Lidt. Til sidst. Under min sygdom. Jeg bliver opereret for diskusprolaps to gange, og det går ikke godt. Det var en fejloperation, forklarer TT.

Her fortæller han også, hvad han tog af medicin efter operationen. Almindelig smertestillende samt Ibumetion og Oxynorm. Det sidste er et morfin-præparat, forklarer han. Men han nægter, at medicinen gjorde ham aggressiv, men i TT's smertejournal står noget andet, fremhæver anklageren.

- Kan ikke tåle medicinen. Bliver aggressiv og græder. Lægen kalder dig ved forkert navn, og så bliver du massivt aggressiv, referer anklageren fra TT's smertejournal.
 
Her står også, at TT's mor var bange for, at han var blevet mere han aggressiv.

- Jeg havde været meget vred. Jeg var meget ked og vred over, at min fysiske tilstand stadig var, som den var før. Jeg var negativ. Jeg har på et tidspunkt smidt krykker efter min mor, forklarede han og indrømmede også, at smed sin tjekkiske kæreste Radka ud af deres fælleshjem.

- Det gjorde jeg, to dage før jeg blev indlagt på Fjorden, svarede TT med reference til hospitalet i Roskilde.
 
Her blev den 34-årige TT indlagt med svær depression 17. februar 2012. To uger før drabet på den 22-årige Anders Mark Hansen. To dage efter indlæggelsen rejste den tjekkiske kæreste Radka pludselig retur til Tjekkiet.

I retten spurgte anklager Bente Scnack indgående ind til den drabstiltalte TT's relation den afdøde Anders Mark Hansen. TT forklarede, at det var Anders Mark Hansen, der ville mødes med TT.

- Det tør du ikke spørge om, men Anders havde kontakt til Bandidos. Vi har tidligere mødtes og snakket om hans Bandidos-relation. Jeg er en kendt person på Stevns, jeg har kontakt til mange unge, forklarede TT i retten.

Gennem flere år har TT virket som kontaktperson for utilpassede unge, og det var ifølge TT derfor Anders Mark Hansen ville mødes med ham. Anklageren vil blandt andet vide, om den afdøde var kriminel, og TT fortæller, at han har været oppasser for en person med relation til Bandidos.

- Han var det, jeg kalder 'muskelmand' for ham, forklarer TT.

Derfor aftaler de at mødes ved Fællesskoven på drabsdagen den 2. marts 2012.

- Vi havde en ung mand, som var i vildrede, og han ikke anede hvad han ville. Jeg skulle måske hjælpe ham ud, som jeg har hjulpet andre kriminelle. Måske som kontaktperson gennem Stevns Kommune, forklarer TT.

bt.dk følger sagen, der ventes at vare endnu seks retsdage. Dommen ventes at falde 4. februar.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.