Den 38-årige kvinde drev sin egen dyrlægeklinik, da hun blev sigtet for at have forgiftet sin mand med stærk hestemedicin. Onsdag blev der rejst tiltale mod kvinden, der har et lille datter sammen med den dræbte.
Den 38-årige kvinde drev sin egen dyrlægeklinik, da hun blev sigtet for at have forgiftet sin mand med stærk hestemedicin. Onsdag blev der rejst tiltale mod kvinden, der har et lille datter sammen med den dræbte. Foto: PRIVATFOTO

Den drabssigtede dyrlæge fra Nordsjælland, der tirsdag blev varetægtsfængslet mistænkt for at have myrdet sin mand med hestebedøvelse, blev chokeret, da hun blev anholdt. Kvindens advokat kalder sagen for meget usædvanlig

Det var angiveligt helt uden forvarsel, at politiet pludselig dukkede op på kvindens nye adresse i det sydsjællandske mandag formiddag for at anholde og sigte hende for mordet på hendes daværende mand.

Kvindens mand blev fundet død i parrets tidligere fælleshjem i Nordsjælland den 12. december 2011, og mens dødsfaldet umiddelbart først blev opfattet som et selvmord, så har politiet godt et år efter valgt at betragte sagen som et mord og sigte kvinden.

- Hun har det utrolig dårligt med det her. Det er en fuldstændig vanvittig sag.

Sådan lyder det fra kvindens forsvarere Flemming Hessner, der kalder sagen usædvanlig. Ifølge Flemming Hessner er den kvindelige dyrlæge nemlig ikke tidligere blevet afhørt i sagen, og hun var helt uvidende om, at politiet mere end et år efter mandens død mistænkte hende for drabet.

Mand dræbt 3

- Normalt er det noget, som man begynder at efterforske straks. Men det har man ikke gjort her, og det har politiet sikkert gode grunde til, men det er usædvanligt, at der går så lang tid med efterforskningen, siger Flemming Hessner.

Ifølge politiets sigtelse er kvinden mistænkt for at have givet sin mand forskellige bedøvelsespræparater til dyr - heriblandt hestebedøvelsesmidlet Ketamin, som førte til mandens død.

mor dræbte mand med gift2

Grundlovsforhøret af kvinden blev tirsdag holdt for lukkede døre, og både politi og anklagemyndighed er dermed særdeles sparsomme med oplysninger om sagen. Vicepolitikommissær Morten Risager-Pedersen fra Nordsjællands Politi bekræfter dog, at sagen er usædvanlig.

- Vi har efterforsket på den i rigtig lang tid. Det er noget, der er sket sidste år, og først nu har vi opbygget et mistankegrundlag, og først nu har vi opbygget en sigtelse, så det er en speciel sag, siger han og tilføjer, at han ikke kan oplyse yderligere.

dyrlæge mordsigtet

Kvinde, der efter mandens dødsfald er alenemor til parrets datter på tre år, har taget det tungt, at hun er blevet sigtet i sagen, og at hun efter grundlovsforhøret tirsdag blev varetægtsfængslet i fire uger.

- Det har selvfølgelig påvirket hende, at hun blev varetægtsfængslet. Det har hun det meget dårligt med. Også fordi hun har en datter på tre år, som hun ikke ser på nuværende tidspunkt, siger Flemming Hessner, der fortæller, at  kvindens familie varetager pasningen af den lille pige.

dyrlæge mordsigtet

BT har været i kontakt med den sigtede kvindes familie, der oplyser, at familien har valgt at samles onsdag, og at alle i familien er meget berørte af situationen. Familien ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.

Kvinden blev tirsdag varetægtsfængslet frem til den 15. januar, men hun kærede rettens afgørelse. Det forventes, at det vil blive afgjort torsdag, om kvinden får medhold, og om hun derfor slipper for varetægtsfængslingen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.