Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den 34-årige gymnasielærer Bjørn Frank Jensen, der tirsdag blev idømt 12 års fængsel for drab på en 74-årig mand, er tidligere dømt for grov vold

Da Bjørn Frank Jensen tirsdag blev idømt 12 års fængsel for drabet på 74-årige Ernst Ellebye, var det ikke første gang, at han fik en dom.

I 2008 blev den 34-årige gymnasielærer dømt for grov vold og fik en straf på tre måneders fængsel. Overfaldet fandt sted, mens han studerede historie og spansk på Københavns Universitet.

Af dommen, som anklager Christina Korsgaard Andersen læste op i retten, fremgår det, at Bjørn Frank Jensen sparkede og slog sit offer, som han også trampede på brystet og hovedet.

Det minder uhyggeligt meget om overfaldet på Ernst Ellebye, der førte til hans død. Af obduktionserklæringen fremgår det, at den ældre mand blandt andet var blevet trampet i brystet.

Kollegerne i chok

Billedet af den 34-årige som en kold og kynisk voldsmand stemmer dårligt overens med den opfattelse, hans kolleger havde af ham. Derfor sendte det chokbølger gennem Tønder Gymnasium, da nyheden om drabet på Ernst Ellebye nåede Bjørn Frank Jensens kolleger. Det fortalte en af hans kolleger, som ønskede at være anonym, dengang til BT.

»Vi er alle sammen meget chokerede. Det kommer meget bag på mig, at han er i stand til at gøre sådan noget - hvis han har gjort det. Han er en rigtig sød fyr. Han er meget sjov og social og deltager altid i private arrangementer mellem lærerne,« sagde kollegaen.

»Han er en fantastisk sympatisk og omsorgsfuld person. Han er et hjælpsomt og varmt menneske. Intelligent og sindssygt dygtig. Han er velorienteret om hvad som helst, ikke kun i sine egne fag. Hvis vi har et problem, vi ikke kan finde ud af, er det tit ham, der åbner skuffen og kommer med en løsning. Jeg har simpelthen ikke fantasi til at forestille mig, at han har slået nogen ihjel,« fortalte en anden kollega, der heller ikke ønskede sit navn i avisen.

Blev selv overfaldet

Den 34-årige voksede op i københavnsområdet. Han tog studentereksamen fra Det Fri Gymnasium og begyndte at flirte med den yderste venstrefløj. Han er selv blevet overfaldet to gange, hvor han den ene gang blev stukket ned.

Under retssagen har Bjørn Frank Jensen forklaret, at han frygtede at blive overfaldet igen, og at det kan være en af årsagerne til, at det slog klik for ham 21. december sidste år, hvor Ernst Ellebye døde.

Andre læser også