Den drabssigtede opfinder Peter Madsen har endnu en gang ændret forklaring om, hvad der skete om bord på ubåden, da den svenske journalist Kim Wall mistede livet.

Det oplyser efterforskningsleder Jens Møller fra Københavns Politi under en kort pressebriefing mandag eftermiddag.

»Siden den sidste fristforlængelse (i begyndelsen af oktober, red.) har vi fået en henvendelse fra Peter Madsens forsvarsadvokat om, at han gerne ville afgive forklaring,« fortæller han.

Under afhøringen forklarede Peter Madsen ifølge politiet, at Kim Wall døde som følge af en kulilteforgiftning i ubåden - mens han selv befandt sig på ubådens dæk.

Tidligere har han forklaret, at den svenske kvinde fik kraniebrud og døde som følge af, at hun fik en 70 kilo tung ubådslåge i hovedet, da de var ude på ubåden 'Nautilus' i midten af august. Den efterfølgende obduktionsrapport viste dog ingen skader på kraniet.

Erkender at have parteret liget

Derudover har Peter Madsen ifølge politiet under afhøringen erkendt, at det var ham, der efterfølgende parterede liget og smed delene i Køge Bugt. Tidligere har han forklaret, at han ikke havde parteret liget, men havde 'begravet hende til søs'.

Udover at Peter Madsen ændrede sin forklaring under afhøringen, valgte politiet også at udvide deres sigtelse mod ham. Mistanken mod Madsen handler nu ikke længere alene om drab og usømmelig omgang med lig, men også om anden kønslig omgang end samleje under særligt skærpende omstændigheder.

Det sker, efter der blev konstateret 14 stiklæsioner i Kim Walls underliv.

Under den korte pressebriefing mandag eftermiddag fortalte Jens Møller, at man ikke har fundet yderligere i sagen efter at have ledt de seneste to uger i Køge Bugt. Man mangler derfor stadig Kim Wall og Peter Madsens mobiltelefoner, ligesom man endnu mangler at finde Kim Walls arme og eventuelt andet værktøj, der kan være blevet brugt til parteringen.

»Vi overvejer, om det kan give mening at finde ud af, om de svenske lighunde skal komme på fornyet besøg i Køge Bugt. Men det er ikke besluttet endnu,« forklarede Jens Møller.

Vil ikke kommentere et muligt motiv

Efterforskningslederen understregede samtidig, at han ikke ønskede at kommentere et muligt motiv i sagen.

»Jeg vil ikke spekulere i et motiv. Vi undersøger sagen bredt, og så ser vi, hvor det bærer os hen,« sagde han.

Sagen er derudover blevet forhåndsberammet. Der er afsat otte retsdage i marts og april næste år.

»Vi er så langt nu i sagen, at vi regner med at være færdige (med efterforskningen, red.) til den tid,« lød det fra Jens Møller.

Peter Madsen nægter sig fortsat skyldig i drab, og han nægter sig også skyldig i anden kønslig omgang.

Nedenunder kan du følge vores livedækning af politiets pressemøde om udviklingen i sagen: