Her ses Lars Jensen kort før pressemødet.
Her ses Lars Jensen kort før pressemødet. Foto: Claus Fisker

Tidligere rocker har stiftet en forening, der skal få HA forbudt ved lov. Det har han præsenteret på et pressemøde i Sønderborg torsdag.

- Hells Angels er forbryderorganisation, der ikke skal have lov at eksistere.

Så kontant er bedemanden Lars Jensen fra Sønderborg på Als om den klub, som han for ti år siden selv var en del af.

På et pressemøde torsdag præsenterede planerne om foreningen, der skal arbejde for at få forbud rockerklubben forbudt ved lov.

Baggrunden for Lars Jensens initiativ er dødsens alvor. Han skulle i sidste uge være likvideret af personer fra HA, men aktionen blev forpurret.

- Jeg har en dødstrussel hængende over hovedet fra HA. Det viser, hvad det er for en forening, og den vil jeg nu arbejde for at få forbudt.

Det er ikke normalt, at man står frem og fortæller om en dødstrussel. Hvorfor gør det?

- Jeg føler ikke, at jeg har noget valg. Befolkningen skal vide, hvad det er for metoder og tankegang, de har.

Har du tænkt over, at du med din udmelding også bringer din kone og børn i fare.

- Selvfølgelig har jeg det. Men jeg har ikke noget valg. Vi har levet under jorden flere gange, men det kan man altså ikke med små børn.

Politiet har anbefalet dig at gå under jorden. Hvorfor har du valgt at gå i mod det?

- Vi har levet under jorden flere gange, men hver gang finder de frem til mig. Der er ikke noget fremtidsperspektiv i det. Jeg har truffet et valg nu ved at stifte foreningen, og så må jeg tage konsekvenserne af det.

Lars Jensen har netop lanceret hjemmesiden www.forbydha.dk, hvor han søger personer til at hjælpe med sit forehavende.

Selvom drabsforsøget mod Lars Jensen blev forhindret i sidste uge, hænger der stadig en dødstrussel over manden. Det fortæller kilder i miljøet til BT.

BT skrev onsdag om drabsforsøget mod Lars Jensen. Baggrunden for ønsket om at komme bedemanden til livs er hans ytringer i pressen om HA og sin fortid i klubben.

Det er den åbenhed, der har været en betændt torn i øjet på Hells Angels, og nu har fået dem til at planlægge en likvidering. Men det er ikke første gang, Lars Jensen udsættes for mordforsøg af HAerne. Første gang var i 2003, hvor han meddelte dem, at han ville ud af klubben. Kort tid efter blev han indkaldt til møde. Et møde han udmærket godt vidste, hvad handlede om.

- Men man håber jo, at man kan påvirke udfaldet, som han tidligere har sagt.

I stedet blev han skudt i det ene ben, banket sønder og sammen med jernstænger og baseball-køller på hele kroppen og i hovedet, indtil gerningsmændene er overbevist om, at han er død.

Kilder fortæller BT, at HA desuden er blevet rasende over, at Lars Jensen fejlagtigt bliver ved med at turnere rundt med historien om, at overfaldet i 2003 var beordret af folk fra HA. I stedet var det andre i miljøet, der så Lars Jensens faldne status i HA som en billet til at inddrive gammel gæld.

Idéen om at få rockergrupper som Hells Angels og Bandidos er tidligere blevet diskuteret på Christiansborg. I 2010 blev ideén dog droppet, fordi rigsadvokaten vurderede, at der ikke var grundlag for at undersøge, om det var muligt at opløse Hells Angels. Dengang lød et af hovedargumenterne, at der manglede beviser.

Rigsadvokaten oplyser til Ritzau, at den beslutning står ved magt, og at der ingen ændring er på vej.
 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.