Tingene var ikke ligefrem i orden, da Fødevarestyrelsen 18. februar aflagde den fynske Café Donuts et besøg.

Under det én time og et kvarter lange kontrolbesøg, fandt styrelsen flere ikke-acceptable forhold, hvorfor butikken både modtog en bøde på 5.000 kroner og en sur smiley, skriver Fyens.

I kontrolrapporten fremgår det, at medarbejderne ikke havde mulighed for 'hygiejnisk håndvask', ligesom der var problemer med håndtering af affald.

'Der er ikke en stabil forsyning med rindende koldt og varmt vand ved håndvasken i ekspeditionsområdet. Vasken er ikke placeret, så den kan benyttes efter hensigten, med aktivering med benet, der er således ikke mulighed for hygiejnisk håndvask ved og imellem ekspeditionerne af uemballerede donuts', står der i rapporten.

Om affaldet står følgende:

'Emballage fra fødevarer og affaldsposer ligger smidt rundt i baggården med synlige spor efter, der har været dyr i affaldet'.

Kontrolbesøget står noteret som 'ekstra kontrol' oven på et andet besøg 17. november, hvor butikken også her modtog en sur smiley og en bøde.

Thivyakumar Chandrakumar, ejer af Café Donuts, indrømmer over for Fyens problemerne med håndvasken.

»Medarbejderne bruger både engangshandsker og spartel, men vi får det selvfølgelig ordnet, inden de kommer på besøg igen,« siger han til mediet.

To andre gange har Fødevarestyrelsen også besøgt butikken, hvor besøgene her endte med glade smileyer.