Lærerinden Louise Østergaard modtog dommen, da hun ved Retten i Aalborg onsdag fik en dom på fem måneders betinget fængsel og 100 timers samfundstjeneste for at have haft samleje med digteren Yahya Hassan, da hun var ansat som kontaktperson for den dengang 16-årige dreng.

Anklager Karina Skou havde argumenteret for, at Louise Østergaard skulle idømmes fire til fem måneders ubetinget fængsel for det seksuelle forhold til Yahya Hassan, og det var den kvindelige dommer umiddelbart enig i. Alligevel endte det med en betinget straf.

- De fem måneders fængsel burde være ubetinget, men af hensyn til at forholdet er så gammelt, har jeg gjort det betinget af, at du laver 100 timers gratis arbejde for samfundet, sagde dommeren henvendt til Louise Østergaard, da hun havde afsagt dommen.

Sagen har været 2,5 år undervejs, og det var altså årsagen til, at byretsdommeren ikke mente, at Louise Østergaard skal bag tremmer.

De 100 timers samfundstjeneste skal finde sted inden for otte måneder, ellers ryger Louise Østergaard i fængsel i fem måneder.

Louise Østergaard blev dømt efter straffelovens § 223, stk. 1, som ellers kan give op til fire års fængsel. Hun ønskede ikke at kommentere dommen, da hun forlod retsbygningen i Aalborg.

Anklagemyndigheden har stadig mulighed for at anke dommen, selvom Louise Østergaard modtog dommen.

Fakta:

Efter straffelovens § 223, stk. 1, straffes den, som har samleje med en person under 18 år, der er den skyldiges adoptivbarn, stedbarn eller plejebarn eller er betroet den pågældende til undervisning eller opdragelse, med fængsel indtil 4 år.

Andre læser også