Lyt til artiklen

OPDATERING 7. DECEMBER 2016 - Artiklen går af en eller anden årsag nettet rundt igen i dag. Artiklen er fra 6. august 2015, og Levakovic endte med at få lov til at blive i Danmark efter at sagen gik hele vejen til Højesteret.

Den 46-årige sigøjnerboss Gimi Levakovic er torsdag eftermiddag blevet dømt til udvisning af Danmark ved Retten i Næstved.

Den såkaldte 'sigøjnerboss', der blandt andet blev kendt fra TV 2-dokumentaren 'Sigøjnerbossen og hans berygtede familie', sad i retten tiltalt for at have været i besiddelse af en skarpladt pistol. Derudover var han tiltalt for dødstrusler.

Dommeren fandt, at Gimi Levakovic var skyldig i alle anklagerne, og overhovedet for en af Danmarks mest kirmnelle familier blev derfor idømt fængsel i et år og tre måneder. Derefter skal han udvises fra Danmark i 12 år.

Det skriver eb.dk.

»Vi har lagt vægt på, at han har en fortid med flere tilfælde af grov vold, og vi mener på den baggrund, at der er risiko for, at han vil fortsætte i sit kriminelle virke,« sagde dommer Christian Ankerstjerne ifølge eb.dk.

Dommen blev straks anket af Gimi Levakovic' forsvarsadvokat, Bjørn Elmquist.

 

Overhovedet for Levakovic-familien var tiltalt i sagen, efter politiet den 1. maj i år var blevet tilkaldt til en ejendom på Motalavej i Korsør på grund af tumulter, efter den temperamentsfulde Gimi Levakovic var kommet i skænderi med andre romaer.

En ung kvinde fortalte torsdag formiddag i Retten, hvordan Gimi Levakovic havde truet med at skyde både hendes far og resten af familien.

»Min far og Gimi havde drukket så meget, at de lå og trillede rundt på jorden. Da vi havde fået hjulpet dem op i min families lejlighed, pegede Gimi på et tidspunkt på min far, og spurgte, om han skulle skyde ham. Jeg gik lidt i panik og blev rigtig bange. Kort efter spurgte han sin datter, hvor hans pistol var. Hun virkede bange, og sagde, at hun ikke vidste, hvor hans ting var. Hun var ved at bryde sammen og gik baglæns, men Gimi gik efter hende og gav hende en lussing,« forklarede vidnet.

»Så tog han fat i min trøje og sagde til mig, at jeg skulle finde hans pistol. Ellers knepper han mig og min familie,« tilføjede vidnet.

Da politiet kort efter besluttede sig for at ransage et værelse, som sigøjnerbossen havde lånt med de to yngste af sine fire børn, fandt man i en dametaske på en seng en Walther P38-pistol.

Pistolen var pakket ind i en bodystocking til et barn og omviklet med hår-elastikker. Der var isat et magasin med otte skarpe skud i pistolen, og ved siden af pistolen fandt politiet yderligere et magasin med otte andre patroner. Dette magasin var pakket ind i sølvpapir.

Samtidig fandt man et kontantbeløb på godt 22.500 kr. på Gimi Levakovic, som straks blev beslaglagt på grund af skattegæld.

Levakovic-familiens medlemmer er stærkt kriminelle og er blandt andet dømt for alvorlig kriminalitet som vold, voldtægt og utallige tricktyverier.

Familien kom til Danmark i 1972, og har for de flestes vedkommende levet af overførselsindkomster.

Blandt andet har det vakt forargelse, at 28 medlemmer af Levakovic-familien ifølge en opgørelse har modtaget i alt 17 mio. kr. de seneste fire år.

Tidligere er tre medlemmer af Levakovic-familien - Jura, Django og Stefano - blevet dømt til udvisning til Kroatien for bestandigt efter at være blevet dømt for grove hjemmerøverier i Danmark. Desuden er et fjerde medlem af familien - Alpacino Petrovic - for nylig blevet udvist i 12 år, efter at have kørt vanvidskørsel i Københavns gader i en hash- og heroinrus.

Gimi Levakovic har gennem hele sagen nægtet ethvert kendskab til pistolen. Det samme gjorde hans 14-årige datter, da hun frivilligt lod sig afhøre som vidne i retten.

To andre vidner havde dog tidligere fortalt, at sigøjnerbossens datter kort inden politiets ankomst havde bedt dem skjule faderens pistol, fordi hun angiveligt var bange for hans temperament, når han blev beruset.

Dommeren besluttede kort efter dommen, at varetægtsfængslingen opretholdes, mens ankesagen behandles.