Den 37-årige mand, der er dømt for at have dræbt ægteparret Heidi Nielsen og Bjarne Johansen i Tusindårsskoven i Odense 13. april 2011. Tegnet af Anne Gyrite Schütt.
Den 37-årige mand, der er dømt for at have dræbt ægteparret Heidi Nielsen og Bjarne Johansen i Tusindårsskoven i Odense 13. april 2011. Tegnet af Anne Gyrite Schütt. Foto: Sonny Munk Carlsen
13. april i fjor blev ægteparret Heidi Nielsen, 49, og Bjarne Johansen, 53, brutalt mejet ned med byger af kugler fra en Husqvarna maskinpistol i Tusindårsskoven i Odense-forstaden Sanderum.

I foråret blev den nu 39-årige førtidspensionist Vincent Smith idømt livsvarigt fængsel for at være ham, der udførte den grusomme handling. Men Vincent Smith vil renses - alternativt have nedsat straffen - og i dag begynder ankesagen ved et nævningeting i Østre Landsret.

Her vil vicestatsadvokat Claus Guldbrand tage endnu en tørn med systematisk at gennemgå, hvad der skete den skæbnesvangre aprilaften, da det vellidte ægtepar som så ofte før var gået en tur i skoven. Men hvor de denne aften aldrig kom hjem.

Tilsvarende vil Vincent Smiths forsvarer Jesper Storm Thygesen lægge alle de ting frem, som taler imod, at hans klient kan have begået dobbeltdrabet.

Udfordringen for forsvaret er stor, for bevismaterialet er omfattende. Bl.a. dna-spor og koblingen til drabsvåbnet. Der ventes dom i slutningen af ugen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.