Mor og stedfar fik fire og otte års fængsel for at mishandle lille Tobias ihjel. Tirsdag starter ankesagen.
Mor og stedfar fik fire og otte års fængsel for at mishandle lille Tobias ihjel. Tirsdag starter ankesagen. Foto: privat

Detaljerne om lille Tobias’ død er grusomme. Mandag begynder retssagen mod hans mor og hendes kæreste, der er tiltalt for at mishandle den 15 måneder gamle dreng til døde

Da Tobias mistede livet 18. juli 2011, var hans krop dækket af 80 skader. I gennemsnit én skade for hver centimeter af hans lille krop, der bl.a. bar mærker efter bid, brud og slag.

Af anklageskriftet fremgår det, at den lille dreng skal være udsat for timelang mishandling i hjemmet ved Løgumkloster, ligesom han ofte blev låst inde i et mørkt rum eller overspulet med koldt vand.

Mishandlingen gav den lille dreng brud på nakkebenet, udbredte blødninger under den hårde hjernehinde og væskeopstemning i hjernen. Og ifølge anklageskriftet betød skaderne, at lille Tobias mistede bevidstheden og afgik ved døden, uden at moderen eller stedfaderen søgte lægehjælp.

Tragedien kom efter en to måneder lang kamp om forældreretten, hvor Tobias’ mor havde nægtet hans biologiske far at se sin søn.

Grufuld meddelelse

Morgenen efter, Tobias døde, skulle forældrene have udkæmpet det afgørende slag ved fogedretten i Sønderborg. Men da faderen den morgen nåede frem til den sønderjyske by, blev han modtaget af en kriminalbetjent, der med tårer i øjnene måtte fortælle, at der ikke længere var nogen forældremyndighed at kæmpe om.

Nu bliver det i stedet moderen og hendes nye kæreste, der sidder på anklagebænken i retsbygningen, mens den lille drengs far fortæller til BT, at han ikke magter at overvære retssagen.

- Minderne er alt for hårde, siger han.

BT følger retssagen i Sønderborg, hvor sagen kører hele ugen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.