Elisabeth Wæver blev kaldt dødslægen, efter at hun satte ild til et hus og dræbte to børn og en kvinde.

Det var sygelig jalousi, der 28. august 1995 drev Elisabeth Wæver ud i et tredobbelt drab.

Tidligt om morgenen ankom hun til sin elskers sommerhus på Helsevej i Rønne på Bornholm, hvor dennes kone og børn befandt sig.Hun bedøvede Birgit Holm Hansen, elskerens kone, med en dødelig mængde morfin, som hun havde stjålet fra sin arbejdsplads på Rigshospitalet. Derefter blokerede hun udgangene til sommerhuset og satte så ild til det.

Døde i sin tremmeseng

Birgit Holm Hansen blev fundet livløs i en lænestol. Det yngste barn døde af røgforgiftning i sin tremmeseng. Storebroderen nåede at flygte ud af det brændende hus, men døde en måned senere af sine brandsår. Som den første kvinde i 50 år blev Elisabeth Wæver idømt livstidsstraf.

Hun er nu på vej mod de 60 år og har adresse et sted i Sønderjylland. Hun blev prøveløsladt i 2010, men er stadig tilknyttet et åbent fængsel i Jylland.

Efter 11 års fængsel - i 2007 - lagde Anstalten ved Herstedvester, hvor hun afsonede sin straf, en udslusningsplan for Elisabeth Wæver. I 2006 fik hun lov til at tage på uledsaget udgang, hvor hun besøgte sin lejlighed på Frederiksberg. På Anstalten ved Herstedvester blev Elisabeth Wæver gift med barnemorderen Peter Jensen, som afsonede otte år for i 1996 at have udøvet dødbringende vold mod et treårigt barn. De bor den dag i dag sammen i et hus i Sønderjylland.

Dødslægen Elisabeth, der altså tidligere hed Wæver til efternavn, har siden 29. august 1996 - den dag hun blev anholdt i sin lejlighed - nægtet, at det var hende, der satte ild til sommerhuset.