Arkivfoto
Arkivfoto Foto: Teitur Jonasson

Kører råddent i slipstrømmen på ambulancer.

Falck-reddere over hele landet melder om oplevelser med bilister, der i høj fart er fulgt efter udrykningskøretøjer og i nogle tilfælde endda følger med over ved rødt lys. Det skriver metroXpress.

- Nogle gange er det pårørende, der mister jordforbindelsen og følger efter ambulancen. Men det er også flere andre bilister, der følger efter ambulancer under udrykning, siger redder og sikkerhedsrepræsentant for Falck i Region Øst, Kenneth Jensen, til avisen.

Har du selv udnyttet at køre bag et udrykningskøretøj, eller har du oplevet andre gøre det, så skriv til os på 1929@bt.dk eller send en sms til 1929. Du kan også deltage i debatten under artiklen.

Og det er ikke kun i den østlige del af landet at fristelsen kan være for stor for nogle bilister.

- Om det er for at komme hurtigt frem, eller fordi folk er nysgerrige, ved jeg ikke. Men flere biler lægger sig helt op bag ambulancer under udrykning. Det har jeg selv oplevet flere gange. I de 20 år, jeg har kørt ambulance, har adfærden aldrig været værre end nu. Det er dødsensfarligt og egoistisk. Desværre tror jeg, at det er svært at gøre noget ved problemet. Der er en tendens i samfundet til, at man bare skal hurtigt frem, siger redder hos Falck i Slagelse Morten Andersen.

Bilisterne bliver sjældent anmeldt til politiet, med mindre at de har været til chikane for ambulancen.

Hvad mener du om den nye tendens? Kunne du finde på at køre bag et udrykningskøretøj for at komme hurtigere frem? Skriv din mening i debatten under artiklen.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.